Premiera mediatica, astazi, la Cluj

Proiectul de televiziune regionalist intitulat „Transilvania L!ve”, fosta televiziune NCN TV Cluj se va lansa astazi, scrie cotidianul local „servus_cluj”, in editia de vineri, pe 3 pagini. Ziarul apartine tot de acelasi trust in care va activa, de astazi, noua televiziune. E o premiera in media clujeana pentru ca e o televiziune regionala, cu emisie regionala, care are ca scop, apoi, extinderea emisiei pe plan national. Continutul editorial va fi unul axat pe ceea ce ziarul susnumit numea „realitati transilvane”.

Este evident ca se doreste o influentare pe teme regionaliste, ca se doreste un proiect regionalist de catre finantatori. Cum se stie cine sunt, ce forte majore au cumparat aceasta televiziune si de fapt un intreg trust nu le mai numesc si eu. Sunt oameni cu putere financiara si nu numai, in business, si in politica, la nivel mare.

Jurnalistii pe care ziarul mentionat ii citeaza ca facand parte din echipa sunt si ei, majoritatea, experimentati. Am remarcat si pe unii veniti chiar de la Bucuresti, inapoi in media clujeana. Cu unii am fost coleg in anumite perioade in societatea civila sau chiar in institutii media.

E a treia sau a patra rebranduire a NCN-ului. Practic acest post dispare, cel mai vechi post local de televiziune, si vine unul regional. De vazut ce se va intampla cu Transilvania Channel, o alta televiziune intrata in portofoliul celor care au cumpara un trust intreg. Cum nu imi place sa speculez nu voi difuza zvonuri. Va fi rebranduita la randul ei, asta e cert. Jurnalistii de acolo au deocamdata contractele suspendate.

Asadar maine sa ne uitam la emisia Transilvania L!ve, asa cum ne-am mai uitat altadata la alte si alte proiecte tv lansate cu surle si trambite si sfarsite cu lacate pe usa, jurnalisti fara sansa de a primi macar somaj si datorii la furnizori….Istoria presei e plina de astfel de cazuri la Cluj (chiar unii din echipa actuala au trecut prin astfel de cazuri). Din pacate. Sa speram ca de data asta nu se va intampla asa. Ca va exista libertate de exprimare. Ca va fi bine. Sa nu uitam si ca in 2012 e an electoral. E un amanunt important, nu il putem neglija cand e vorba de proiecte media atat de importante si mai ales lansate in prag de an electoral.

Cum am fost de multe ori invitat in ultimii doi ani la NCN, la Ciprian Aron (acum la Realitatea TV Cluj) sau la Marius Benta (a ramas la T L!ve) nu pot decat sa  urez succes noii televiziuni!

Multa bafta celor din proiect!

Părerea ta contează:

comments

One thought on “Premiera mediatica, astazi, la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *