Presa centrala televizata merge tot in jos

Mi-am promis sa nu mai scriu nimic de media, mai ales de cea clujeana, dar evenimente noi, care imi confirma anumite observatii personale mai vechi, confirmate de recentul sondajul Transparency International, ma fac sa revin.

Intai si intai degradarea fara precedent a limbajului jurnalistic. Mircea Badea il injura, la propriu, pe Patapievici. Ia 10.000 lei vechi amenda de la CNA.

Radu Moraru, un jurnalist care imi placea, s-a transformat intr-un propagandist ordinar, portocaliu. Il acuza pe Victor Ciutacu ca e „ciorditor”. Fara dovezi. Ia si el 10.000 de lei amenda de la CNA.

Cuplul toxic Badea-Ciutacu ataca imediat C.N.A. in termeni foarte duri. Eu personal sunt total de partea C.N.A. Nu poti spune  orice despre oricine  fara dovezi altfel unde ajungem? Imi pierd mult timp urmarind talk-show-uri si simt ca nu mai are nici un rost. Ma voi concentra la citit de acum. La „Sinteza zilei” continua propaganda cea mai desantata anti-Basescu. Nu ca nu ar merita, intr-un fel, presedintele, ca la cum a vorbit la CSM cu Pivniceru, de mi s-a intors stomacul pe dos- „V-as condamna imediat!- nu e nici el mai diferit decat detractorii de la „Sinteza Zilei”. Efectiv voi inceta sa ma uit la „Sinteza…”, la „Nasul”, pentru ca  aici nu avem nici cea mai mica urma de JURNALISM OBIECTIV. Regulile de baza in meserie, corectitudine, obiectivitate, moderatie, sunt excluse la aceste emisiuni. Nu le mai fac rating uitandu-ma. Il prefer de departe pe Patapievici lui Badea, nici nu exista comparatie, iar de Moraru si Ciutacu m-am scarbit demult. Nici limbajul ultimului nu ma satisface, la Cluj nici in Oser nu se vorbeste asa cum vorbeste Ciutacu pe tv…Imi pare rau, in opinia mea, asta nu e presa….

Nu e deci de mirare ca ultimul sondaj regional al Transparency International se arata pentru prima oara ca in perceptia publicului presa este …corupta. O fi ea in sondajele interne imediat dupa Biserica si Armata, dar tot scade ca impact si incredere, iar de tiraje, ne arata mereu Brat cand urca cand scad.

Situatia este foarte grea iar cei care tin la deontologie sunt imediati jigniti si catalogati drept…deontologi (sic!), o notiune care nu exista in limba romana. Presa se va degrada tot mai mult daca se continua asa…

Ma pun in postura zecilor de ziaristi simpli, asa cum am fost si eu, care incearca cu mare greutate sa razabata intr-o atmosfera sufocanta, cum isi fac ei meseria, ce simt, ce imagine au cand lumea ii pune laolalta cu un Badea sau un Ciutacu…oamenii care nu sunt in domeniu, ci doar consumatori au o imagine deformata, pun laolalta pe tipii gen Badea cu ziaristii simpli, care scotocesc, coroboreaza, fac eforturi enorme sa scoata subiecte bune, investigatii, anchete, declaratii bune…saracii de ei, chiar cred ca le vine tot mai greu sa munceasca in media… 

Voi ce ziceti?

UPDATE

Peste toata aceasta atmosfera sordida pe care o ingurgitam benevol privind la TV, vine un fenomen si mai grav. Mai multe organizatii de media au solicitat Guvernului Boc, saptamana trecuta, inceperea de urgenta a discutiilor cu reprezentantii media pentru a „identifica masurile ce trebuie aplicate in perioada de criza”. Organizatiile semnatare motiveaza cererea prin faptul ca vanzarile in presa scrisa s-au redus cu 30 la suta fata de media anului 2008 si ca „ziarele centrale si-au diminuat paginile cu 50 la suta iar 1000 de oameni au fost dati afara din sistemul media!! In plus salariile au fost reduse drastic iar disponibilul pentru bugetele de reclama s-a injumatatit” !!!!. FOARTE GRAV.

Daca adaugam ca Rodipet a revenit la stat, deci firma cu cele mai multe chioscuri care vindeau presa scrisa a revenit la stat, dupa ce mult dintre trusturi au rupt contractele de difuzare, practic un atentat la audienta presei cum bine analizeaza jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau, atunci avem un TABLOU EXTREM DE SUMBRU al MEDIA, al miilor de oameni care muncesc din greu in acest sistem stresant si dificil.

UPDATE 2

Felicit pe ziariştii de la săptămânalul „Cetăţeanul Clujean” cu ocazia apariţiei nr.100 ! ( ziar gratuit fondat de celebrul şi unicul cuplu mediatic Novacescu-Cotoc)

 

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Presa centrala televizata merge tot in jos

  1. Ce tablou sumbru? ca mass-media a scapat de 1000 de prosti care ingrosau randurile analfabetilor cu legtimatii de presa? sa fim seriosi: e foarte bine ce s-a intamplat. cand o sa ramana cam 50% din cati sunt acum, poate putem vorbi ca au ramas oamenii profi in presa. ca oamenii valorosi isi gasesc joburi, zuzele care nu pot lega doua fraze fara prompter, mai greu. afara si cu radu morau si cu ciutacii si cu cretinul de badea.

  2. Absolut, si eu cred ca fara badea si ciutacu presa ar fi mai SALUBRA. Radu Moraru e un ziarist bun, in opinia mea, dar datorita patronilor sai s-a dat cu Puterea portocalie foarte tare. Dar nu va dura mult.

    Orice om cat de cat onest si cat de cat profesionist isi poate gasi un job atat in presa cat si in alte domenii.

    Mersi de comentariu el jeffe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *