Presa clujeana in campanie electorala

Regret ca trebuie sa fac aceasta afirmatie dar nu ma pot opri. Nu generalizez dar am impresia ca multe gazete s-au comportat in campania asa cum sugereaza extraordinar poza publicata de colegii de la cotidianul local „Monitorul de Cluj”, in pagina 2, in numarul din 1 decembrie.

Cand am vazut-o mi s-a risipit ultima doza de naivitate. Novacescu intr-un sediu de campanie, ca la el acasa. Poza asta, cum se intampla de obicei in jurnalismul de calitate, facut cu pasiune, face mai mult ca 1000 de texte. Sincere felicitari autorului si editorilor care au publicat-o!!!

In rest, povestea asta cu despartitul editorialului de managerial in materie de publicitate trebuie sa o inventam in presa clujeana ca suntem departe de tot, intr-un ev mediu. Cu un personaj ca acela care apare in acea poza nu avem decat sansa Involutiei totale in presa locala greu incercata iar viata publica se degradeaza. Daca exista o calitate in toata chestia asta este faptul ca macar el o face pe fata (dupa 12 cu Funar si 4 cu Boc)!

UPDATE

colegii reporteri din diferite redactii ma atentioneaza ca si alti directori de gazete au participat la sediile de partidelor la anuntul exit poll-urilor. Binenteles, fara sa fie trimisi de conducerea editoriala pentru reactii culese reportericeste. Ulltimele doua nume: Silviu Manastire, director Gardianul de Transilvania Banat si realizatorul de emisiuni electorale si talk show-uri Calin Botez de la Alpha TV.

Părerea ta contează:

comments

5 thoughts on “Presa clujeana in campanie electorala

 1. Sa mergi la un sediu de partid in ziua alegerilor nu e chiar un pacat de moarte. Poate era bine sa corelezi prezenta acelor domni cu prestatia ziarelor pe care le conduc in campanie. Mai exact, daca au publicat materiale de campanie fara sa le marcheze ca atare, etc. Ma rog, dupa cum ti-am aratat in acel link nu cred ca la Cluj e cea mai mare mizerie. Chiar daca la final de campanie unii presedinti de partid au multumit unor ziaristi. Se poate ca prezenta unor sa fie legata de o anume prietenie cu un candidat sau altul. Te intreb daca prietenul tau cel mai bun candida nu ai fi fost alturi de el in ziua alegerilor?

 2. NU, nu as fi fost.
  Si nu as fi fost mai ales la exit-poll. M-as fi intalnit ulterior, discret.
  Mie nu mi se pare firesc ce s-a intamplat si ziaristii buni NU au fost. Stiu care sunt amicitiile intre unii directori de campanie si jurnalistri vechi, aia au avut decenta sa nu fie acolo, la masa, in momentul rezultatelor. Pentru ca aveau treaba la ziare.Trebuiau sa fie la ziare, sa faca ziaru, sa estimeze, sa coordoneze, la fie nerabdatori sa afle rezultatele.
  Asta e opinia mea, si nici nu vreau nici nu pot eu sa impiedic un patron sau un ziarist, tanar
  batran sa fie amic sau nu cu un sef de partid sau director de campanie.
  Numai sa isi faca meseria de gazetar sau analist cer. E mult, dl Biro?

 3. @Tibi
  Intr-un moment de furie deontologica un jurnalist batran din Cluj mi-a spus ca poate e mai bine sa nu judec in alb si negru, ca poate e mai bine sa ma abtin de la a impartii dreptatea in stanga si dreapta. Dupa cum iti spuneam faptele vorbesc. Adevarul e ca e mai fascinant pe teren in mijlocul oamenilor si a faptelor. La noul ziar am scris in fiecare zi despre alegeri, impreuna cu colega mea Luminita am adunat aproape 30 de reportaje. Acuma ma uit ca Realitatea a facut un reportaj la Buzau preluand idea unui reportaj publicat de mine in urma cu doua saptamani.

 4. asta e alta discutie cu faptul ca multe din cele publicate de presa scrisa sunt preluate de televiziuni fara sa citeze.
  Daca este un domeniu nenormat in Romania, atunci media este. E un haos total si noi toti suntem de vina pentru asta, toti jucatorii din piata media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *