Presa tipărită se prăbuşeşte

Cifre triste în industria media !

Vânzările pe zi ale presei tipărite auditate independent, de Biroul Român de audit al Tirajelor-BRAT, PE ULTIMELE TREI LUNI.

Curierul național: 3.002
Jurnalul național: 7.939
Ziarul financiar: 8.817
Adevărul: 8.970
România liberă: 12.743
Evenimentul zilei: 13.146
Ziarul Lumina: 21.645
Gazeta sporturilor: 28.211
Libertatea: 65.547
Click!: 109.119

Total ziare vândute: 279.139

Consumul de presă s-a dus pe online. Curând nu o să mai avem ziare tipărite în România la nivel centrale, ele se vor împuţina simţitor. Adevărul, Jurnalul Naţional şi Evenimentul Zilei sunt în INSOLVENŢĂ!

Presa română tipărită pierde bătaia cu online-ul, dacă nu a pierdut-o deja, presa tipăritp face eforturi enorme să supravieţuiască. Paradoxal, eu spun că unele gazete nu merită efectiv să mai supravieţuiască, cum e Jurnalul Naţional, umbra ziarului de altădată, ajuns o foaie nesemnificativă care de exemplu nu se mai găseşţe la Cluj de minim 6 luni.

Mă surprind  neplăcut cifrele mici ale Adevărului, care, prin ediţia de weekend cel puţin,  e un ziar în care chiar ai ce citi. Vom vedea cine va rezista din acest top. De spus că Ziarul Lumina aparţine…Bisericii Ortodoxe Române.

Este clar ca online-ul cucereşte tot mai mult teren şi că e greu să i te opui ca ziar tipărit. Aş spune că din cauza Facebookului până şi blogurile şi ziarele online sunt în pericol să aiba audienţă mică cât timp pe Facebook se comunică enorm, unoeri înaintea ziarelor…

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *