Previziuni tot mai sumbre pe strada sociologilor

Profetiile sunt tot mai sumbre in ce priveste scena politica anul acesta, an dificil, electoral, dar si de recesiune, de criza.

Odata sunt de acord cu ce zice politologul Dan Pavel, din pacate :

„Lupta politică se va resimţi şi la nivelul bătăliei prin televiziuni. În momentul de faţă, nu văd nicio televiziune implicată în comentariul politic care să fie neutră aşa cum este BBC sau CBS.- !!!!
La noi sunt fie de partea Puterii, fie de cea a Opoziţiei, ceea ce afecta calitatea com­petiţiei electorale.

Deja se vede o cădere în grosolănie şi atacuri la persoană a mesagerilor politici. Această stare de lucruri se va accentua cu atât mai mult cu cât arestările politice vor continua şi vor fi în ambele părţi deoarece dosarele alea au şi ele un termen de explozie. Eu cred că va fi cea mai urâtă campanie electorală de până acum”. (declaratie pentru EVZ.ro)

Aici cel mai grav mi se pare acest pasaj: „În momentul de faţă, nu văd nicio televiziune implicată în comentariul politic care să fie neutră aşa cum este BBC sau CBS”.  Asta e foarte nasol, dar nu imi fac iluzii. Toate mediile se vor colora politic. Aici e de discutat daca e normal sau nu, dar macar de si-ar asuma asta clar, sa stim la ce ne uitam nu sa tot deducem.

In al doilea rand e interesanta iesirea lui Lazaroiu, acest Nostradamus al sociologiei, contrat rapid de un alt sociolog, membru PSD-USL, Vasile Dancu, care zice asa pe TVR Info:

„Uniunea Social Liberala este condamnata sa colaboreze in viitor, a declarat, marti, sociologul Vasile Dancu, comentand declaratiile fostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu. „Nu sunt sigur ca domnul Lazaroiu, care este un sociolog serios, a facut prognoza in calitatea de analist sau de strateg al PDL pentru ca este un om apropiat dreptei si PDL-ului, deci s-ar putea sa fie un fel de profetie care ar trebui sa se autorealizeze; nu stiu cat cred in ea, nu avem destule date ca sa credem posibilitatea ca USL sa se destrame”.
Lazaroiu graise asa:

„USL va inregistra o scadere continua in sondaje, dupa care se va rupe, chiar inainte de alegerile din acest an. Revizuirea Constitutiei va fi ratata in 2012, pentru ca nu exista majoritatea necesara de doua treimi in Parlament. De aceea, 2013 va aduce o coalitie PSD-PDL si probabil UNPR”.

Declaratiile au fost facute marti la RFI de fostul consilier prezidential si fost ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu

Pe cine sa credem, domnilor? Vad ca si sociologii au intrat deja in turatie mare dupa Sarbatori…Nu e cam prea repede? Ce va fi atunci in septembrie-octombrie,  la o luna inainte de alegerile comasate, la ce sa ne asteptam??

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *