Prima carte despre tabloidizarea presei sportive romanesti

Jurnalistul Cristian Aszalos a realizat primul studiu la nivel naţional legat de tabloidizarea presei sportive româneşti. Lucrarea „Crampoanele României şchioape. Tabloidizarea presei sportive româneşti” este o primă abordare directă, sub formă ştiinţifică, a fenomenului „tabloid” din România. Cartea a fost publicată de editura EIKON Cluj-Napoca şi face parte din colecţia „Devoratorul de presă”, pe care o coordonez eu la editura. Prefaţa cărţii este semnată de sociologul Vasile Sebastian Dâncu.

            Prima lansare a avut loc la Reghin, în oraşul natal al autorului, în cadrul festivalului cultural internaţional „Ars Maris”, vineri, de la ora 18.30, în localul „Business Cafe, unde am avut cinstea sa prezint volumul, alaturi de  Aurelian Grama (directorul ziarului „Zi de zi Mureş ”), scriitorul Radu Ţuculescu si Vasile G. Dancu, directorul editurii Eikon. Editura va organiza în curând şi alte lansări, în localităţile Cluj-Napoca, Bucureşti, Tîrgu-Mureş şi Bistriţa.

            Cristian Aszalos a activat în perioada martie 2008-2010 ca reporter la fostul cotidian şi săptămânal „Clujeanul”, iar din august 2010 este redactor la ziarul naţional „ProSport”. Autorul a absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UBB (2010).

Părerea ta contează:

comments

4 thoughts on “Prima carte despre tabloidizarea presei sportive romanesti

  1. de cand tot spun, ca in Romania, nu mai exista presa sportiva, accentul e pus pe scandal, erotism, etc. chestii ce normal nu ar avea ce sa caute intr-un ziar sportiv, sau pe un site de sport! Foarte bine, ca a scris aceasta carte, dar din pacate nimeni nu face nimic, pentru a resuscita presa sportiva romaneasca!

  2. se pare ca da, asta cere, audientele se masoara dar cred ca si cei care realizeaza emisiunile ar putea sa mai faca o triere a subiectelor. Crede ca presa de genu asta are si ea o vina dar nu putem nega ca se consuma acest gen de presa…discutia e infinita! Eu cred ca trebuie sa existe o responsabilitate mare cand dai ceva pe post… Nici mie nu imi place ce vad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *