Prima ediţie a Salonului Foto al APPC

Prima ediţie a Salonului Foto al APPC, organizat de Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj, cu sprijinul asociaţiei Fapte, va avea loc duminică, 6 iulie, de la ora 17.00, la Centrul de Cultură  Urbană „Casino” din Parcul Central. Fotojurnaliştii clujeni vor expune cele mai frumoase imagini ale Clujului.

dan porcutan

Organizatorii Salonului Foto al APPC, care se va desfăşura în cadrul festivalului Jazz in the Park, intenţionează să transforme manifestarea într-un eveniment de tradiţie al presei clujene.  Fotografiile expuse vor putea fi cumpărate, iar fondurile colectate vor fi folosite pentru sprijinirea jurnaliştilor aflaţi în dificultate, pentru creşterea gradului de profesionalizare a presei din Cluj sau pentru încurajarea tinerilor care doresc să urmeze o carieră în jurnalism.

Anul acesta, la Salonul Foto al APPC vor fi prezentate 40 de fotografii realizate de opt fotoreporteri. Tematica salonului este chiar oraşul Cluj-Napoca, fiecare dintre cei opt fotografi prezentând câte cinci instantanee pe care le consideră reprezentative pentru oraş.  Sumele strânse în urma evenimentului vor fi donate jurnalistului Tudor Ştirbu, condamnat la plata unor daune în valoare de 5.000 de euro, în urma unui material apărut în 2006 în publicaţia „Clujeanul”. Principala învinuire adusă lui Tudor Ştirbu era legată de titlul materialului, care nu i-a aparţinut. Persoana care a dat tilul nu şi l-a asumat explicit în faţa instanţei şi astfel a fost condamnat jurnalistul pentru care se strâng fondurile în acest an.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *