Primele mişcări în 2014

 

– s-a dat liber la mers la lucru în Marea Britanie. Nu a fost invazie, aşa cum au scris tabloidele britanice care ne-au înjurat vârtos în aceste zile. Deocamdată românii ştiu că e scump de stat în UK şi că nu îţi găseşti job cu una cu două. Primele avioane au fost pline de cei care au revenit la muncă. Situaţia e în curs. O urmărim.

– pe scena politică, ieri, 2 ianuarie, au început primele mişcări. Pesedista Vrânceanu Firea a spus la România TV, postul lui Sebastian Ghiţă, deputat PSD, deci la ea acasă cum ar veni , o chestie importantă. Că o serie de colegi de-ai ei au propus recent la PSD ruperea USL în martie. În aprilie începe campania electorală pentru europarlamentare. Vom vedea ce efect vor avea aceste declaraţii, dacă sunt doar vorbe în vânt.

– Analistul politic, fost militar, Radu Tudor, de la Antena 3. deci postul Partidului Conservator şi al USL in fond,  scrie pe blog că băsiştii din  Partidul Mişcarea Populară (PMP) vor capul lui Blaga după europarlamentare. Cum Băsescu şi-a luat adio de la PDL după ce favorita lui, Udrea, a pierdut în faţa lui Blaga, la Congresul PDL,  vom vedea ce va fi cu PDL. Deocamdată PMP e un grupuscul politic, format din cei daţi afară din PDL, asa zisii reformatori. Nu se compară cu PDL  ca structuri in teritoriu, ca organizare,  sunt la ani distanta. Nu au un Boc, care e un batailleur politic de calibru si, mai ales, care e prieten si fidel lui Băsescu, aşa cum a dovedit în cabinetele Boc 1-5, când nu a ieşit din voia lui Băse. Asta i se şi reproşează lui Boc, că a fost „trompeta” lui Base,  plus tăierea salariilor şi pensiilor, culmea, fapt anunţat nu de fostul premier ci de Băsescu însuşi la vremea potrivită. Decizie cu evidente costuri electorale, care a trimis PDL în opoziţie, Cum nu sunt economist, vă invit să vă daţi cu părerea dacă a fost o măsură bună sau rea pentru România acele tăieri dureroase de 25 la sută.

– apropo de candidaturi, iată că s-a pornit in online o campanie de luni, 30 decembrie, pentru candidatura primarului Emil Boc la prezidențialele din 2014. Pagina de Facebook ”Traian Basescu Source” promovează pagina ”Propun Emil Boc – Candidat la Prezidentiale 2014”.Scopul declarat al campaniei este acela de a-l determina pe Emil Boc să-și depună candidatura pentru fotoliul de la Cotroceni.“PROPUN Emil Boc – Candidat la Prezidențiale 2014″ este un proiect CIVIC – fără nici un fel de legătură sau implicație politică – care are ca scop strângerea de adeziuni virtuale [Likes] pentru a-l încuraja pe Boc sa intre in cursă!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *