Primul succes al "generatiei asteptate"

Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) a fost premiata duminica,  3 mai, de catre Centrul pentru Jurnalism Independent, Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii in cadrul unui eveniment ocazionat de Ziua Mondiala a Libertatii Presei, care se sarbatoreste anual in 3 mai. Cele trei organizatii au apreciat pozitia APPC fata de cazul subventiei de 1 milion de lei pe care presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise ar dori sa o acorde presei locale. La eveniment a fost prezent Adrian M. Popa, presedinte le APPC, ziarist cu doi ani de activitate in media,  care a ridicat diploma aferenta de la cunoscutul jurnalist Mircea Toma”.

SURSA: Comunicat CJI

Tin sa prezint, in calitate de membru fondator si fost secretar al asociatiei felicitari conducerii actuale  si tuturor ex-colegilor din APPC pentru aceasta recunoastere.  Dupa 4 ani de munca asidua a venit momentul ca cele mai tari ONGuri care apara libertatea de expresie a mass media si deontologia profesionala a presei sa aprecieze si sa premieze ce s-a construit la Cluj cu mare efort, cu  bun simt si bune intentii. 

Din pacate nu imi fac iluzii ca acest premiu va fi receptat pozitiv in anumite zone, din contra, ii avertizez pe ex-colegii din APPC ca va nemultumi pe foarte multi, oameni influenti. 

Ramane insa primul succes  „pe national” al „generatiei asteptate” din presa clujeana datorat, sunt sigur, si experientei lui Mihnea Maruta, Vasile Racovitan si Eugen Olariu, ziaristi valorosi si de bun simt, care alaturi de A.M.Popa conduc asociatia.

La mai mare!

UPDATE

In afara de cotidianul local gratuit „Adevarul de Seara” nici un alt cotidian local din restul de 5 de limba romana si 1 de limba maghiara locale nu au publicat marti, 5 mai, stirea luarii unui premiu la Bucuresti de APPC. La fel s-a intamplat si atunci cand asociatia premiata a dat publicitatii comunicatul prin care isi preciza pozitia fata de propunerea  facuta de presedintelui Consiliului Judetean. Asistam la un blocaj de proportii anti – APPC  la care simplii reporteri ca simplii anagajati care fac ziarul nu au ce sa ii faca. Painea si cutitul sunt in alta parte.

UPDATE 2

Editoriale diferite ca stil si calitate a argumentatiei publica pe tema „Ziua Presei” cotidianele locale „Faclia de Cluj”,  „Ziua de Cluj” si cotidianul national „Evenimentul Zilei” in editiile de marti, 5 mai.

Părerea ta contează:

comments

4 thoughts on “Primul succes al "generatiei asteptate"

  1. ai observat si tu retoria din Ziua de Cluj. O flegma pe fata tinerilor jurnalisti. Ceva de genul: domle ce de kkt sunteti nu faceti decat sa va dati cu parerea. Evident si cel care a scris nu a facut decat sa isi dea si el cu parerea si sa faca pe deontologul de moda veche ce-i drept

  2. dreptul la opinie e suveran. Si opinia a fost asumata cu semnatura fata de multi care pe bloguri mai ales injura anonim, la fel si pe forumurile ziarelor. Este intr-adevar un editorial polemic, dar din pacate are si multe adevaruri in el. In mare nu impartasesc opiniile din acest editorial dar apreciez curajul semnaturii. E mult mai corect decat sa injuri in anonimat, cum fac foarte multi

    daca am avea mai multi care sa aiba curajul opiniei la noi, in media locala, ne-am apropia de cea nationala, mult superioara mediei locale, din pacate, o spun cu mare mare amaraciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *