Protest la revista de cultură Tribuna

Preluare din Oradecluj.ro

Redactorii Revistei Tribuna din Cluj vor protesta luni, 22 aprilie 2013, de la ora 10:30 în fața sediului Tribuna (str. Universității nr. 1) împotriva abuzurilor săvârșite de noul manager al publicației, Mircea Aman. Protestul va avea loc în urma unei măsuri extreme luate contra poetului Ștefan Manasia care a fost convocat în fața unei comisii de disciplină deoarece a prezentat în cadrului unui material de opinie (http://www.observatorcultural.ro/index.html/articles%7Cdetails?articleID=28491)  viziunea sa asupra schimbărilor survenite în ultimele luni la Tribuna.  

Întâlnirea dorește să transmită, în egală măsură, solidaritatea față de Ștefan Manasia și respingerea categorică a metodelor prin care Mircea Arman „conduce” Tribuna. În câteva luni acesta a reușit să transforme revista într-una de opinie personală (eludând ședințele de sumar și blocând orice contribuție personală a membrilor redacției), să intre într-un conflict deschis și păgubos cu un număr mare de intelectuali marcanți ai României, să îndepărteze abuziv din consiliul consultativ al revistei mai mulți membrii (precum profesorii Ion Vlad și Ion Pop) și, prin atitudine, majoritatea colboratorilor constanți. Urmarea e o regretabilă scădere a calității revistei și pierderea totală a reprezentativității ei pentru mediul intelectual și universitar clujean. Dincolo de această regresie ușor vizibilă din exterior, e vorba de tratamentul umilitor la care sunt supuși membrii redacției, de injuriile, amenințările și totala desconsiderare a valorii și competențelor lor utilizate ca principale instrumente manageriale de Mircea Arman.

De asemenea, poetul Ștefan Manasia va susține o conferință de presă în care-și va prezenta poziția, urmând ca la ora 11:00 să apară în fața comisiei de disciplină conduse de Mircea Arman.

Anterior, în redacţia revistei culturale Tribuna, deţinută de Consiliul judeţean Cluj,  ziariştii au semnat un memoriu adresat preşedintelui Executivului Judeţean, prin care  reclamă comportamentul noului redactor-şef Mircea Arman.

Citește și: http://oradecluj.oradestiri.ro/fierbe-tribuna-redactorii-ajung-in-fata-unei-comisii-de-etica/cultural/2013/04/16/

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *