Punct mare scos de „U” în faţa lui Dinamo! Studenţii la al şaselea meci fără eşec!

 

Ganea face senzaţie în Liga 1.
Ganea este fericit după ce „U” a reuşit al şaselea rezultat pozitiv! FOTO: Rus Daniel

„Eu am mizat pe victorie de la început. Dacă eram mai atenţi luam trei puncte. Încă nu am reuşit nimic, să trecem de o bornă de peste 30 de puncte şi atunci putem spune că am reuşit„, a spus Ganea la final.

Cu această mentalitate insuflată de Ganea, Universitatea a reuşit al şaselea meci pozitiv, de data asta împotriva unuia dintre granzii campionatului, Dinamo Bucureşti.

„U” a fost din nou după chipul şi asemănarea lui Ganea. Determinată, luptătoare. Gata de sacrificiu.  În plus faţă de aceşti factori, „Ganezul” a pus din nou echipa bine în teren, prestând un joc curajos, ofensiv în multe momente. Chiar dacă Dinamo a avut 3 ocazii în prima parte, Universitatea a jucat curajos şi nu a lăsat spaţii semnificative în faţa trupei lui Ţălnar. Boşneag a blocat şuturile lui Nica şi a securizat un preţios 0-0 la pauză.

Inspiraţia lui Ganea

În a doua parte Ganea a mai reuşit o performanţă de ordin tactic, mizînd pe doi jucători de atac, Apostu şi mai ales Tony. Introdus în teren, nigerianul Tony a ratat la prima atingere de balon (61), singur cu Bălgrădean! Nu a mai ratat însă în minutul 70, când a preluat superb centrarea lui Ciupe şi a înscris lejer pe sub portarul dinamovist.

Isterie în mica galerie clujeană prezentă pe impozantul Naţional Arena!. Cinci minute a rămas 0-1 apoi a egalat Muşat care l-a surprins cu concursul zidului aşezat defectuos pe Boşneag!

Tony a mai ratat odată iar meciul s-a dus într-un egal preţios, cât o  victorie pentruUniversitatea! Studenţii uimesc din nou dar soluţia la această extraordinară serie de şase meciuri fără eşec se cunoaşte: stilul contondent, dar tăios al lui Ganea, disciplina de fier impusă la „U” şi decizii tactice inspirate. Totul pare să îi iasă lui Ganea, de la deciziile dure, cum ar fi cele la adresa lui Viorel Dinu, lăsat acasă, până la schimbările care au dat roade în repriza a doua de pe Naţional Arena.

Universitatea a decolat spre mijlocul clasamentului iar vineri cu Gaz Metan MediaşCluj Arena va fi un vulcan după două meciuri care s-au jucat cu porţi închise!

Dinamo- „U” Cluj 1-1 (0-0)

Au marcat: Muşat (81) / Tony (74)

Dinamo: Bălgrădean – Nica, Luchin, Grigore, Mușat – C. Matei, Dandea, Curtean (77 A. Cristea), S. Filip – Dănciulescu, Alexe (cpt.).

Antrenor: Cornel Țălnar

Rezerve: Naumovski – D. Rotariu, A. Radu, Scutaru, Axente, Tudose, Strătilă

U Cluj: Boșneag (cpt.) – Ciupe, Ninu, A. Rațiu, Ed. Nicola – Ad. Popa II, Bucșa – Buleică (55 B. Apostu), Muzac (66 Hidişan), Borza – C. Dedu (60 N. Tony).

Rezerve: V. Niculescu – L. Turcu, Szekely, Takacs, Kovacs

Arbitru: Cătălin Popa.

Asistenți: Dragoș Iliescu și Daniel Mitruți

Stadion: “Naţional Arena”

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *