Qual Media Group iese de pe piaţa clujeană

Qual Media Group anunţă restrângerea activităţii derulate în Cluj-Napoca, în urma vânzării ambelor entităţi din grup – tipografia şi agenţia de publicitate. Cele două branduri au fost vândute separat, în primăvara şi respectiv în vara aceasta, şi urmează să fie relansate în toamnă de către noii proprietari. Tipografia face parte dintr-un grup care mai deţine unităţi de producţie în Suceava şi Bucureşti, iar fosta infrastructură QMG a birourilor de la Bucureşti şi Bruxelles a fost absorbită de o altă agenţie.

Eugen Albu, fondatorul Qual Media Group, ieşit din managementul efectiv al companiei de mai bine de doi ani, consideră că aceste tranzacţii sunt cea mai mare realizare profesională, prin faptul că grupul a evoluat de la un mic proiect antreprenorial, la un business stabil şi modular, care a reuşit să stârnească interesul unor importanţi investitori.

Cea mai mare satisfacţie a mea este că am reuşit să dau o dimensiune scalabilă acestei afaceri, fapt ce a permis de altfel şi vânzarea ei“, a declarat Eugen Albu.

eugen albu

Eugen Albu, fondator Qual Media Group

QMG părăseşte aşadar industria de profil, dar işi va continua activităţile conexe prin conceperea, dezvoltarea şi implementarea de proiecte europene. Un exemplu este cel mai recent proiect, „Calificarea, un catalizator al succesului”, aflat în derulare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin care vor fi formate profesional nu mai puţin de 660 de persoane din regiunile Centru şi Sud-Est.

Qual Media Group, cunoscută pe piaţa clujeană drept “agenţie full service, cu tipografie proprie” a însemnat, pe scurt: o istorie de 13 ani, investiţii de peste 2 milioane de euro şi cifre de afaceri pe măsură – peste 10 milioane de euro în ultimii 7 ani; peste 1.000 de clienţi – printre care Parlamentul European, Banca Naţională a României, Carrefour, JA-YE Europe; evenimente de marcă – Forumul Crans Montana “Diaspora & Development” Bruxelles 2014, Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române 2012 – eveniment aniversar, 150 de ani; apartenenţa la cluburi de business prestigioase – Parlamentul European al Companiilor, Austrian Business Club Bucharest; şi, nu în ultimul rând, provocări complexe, enorm de multă muncă, realizată de o echipă de 80 de persoane, extrem de talentate, din cele mai variate domenii. „Aventura QMG a însemnat reunirea a numeroşi specialişti în strategie de comunicare, creativi, programatori, ingineri, etc., lucru dificil prin însăşi diversitatea tipologiilor implicate, dar benefic din punct de vedere al clienţilor, care au beneficiat astfel de pachete complete. Am parcurs o criză, am dat dovadă în egală măsură de inspiraţie şi naivitate, însă, dând cuvântul mai marelui Oscar Wilde, cred că „experienţa este numele pe care fiecare îl dă propriilor greşeli”, a mai spus Eugen Albu, precizând că se pregăteşte să demareze alte proiecte antreprenoriale .

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *