Rau

Prietenia e floare rara, recunostinta si mai rara. Cantitatea de ura si rautate care ne inconjoara ma inspaimanta. Din pacate suntem tot mai rai cu semenul nostru, tot mai egoisti, facem rau la foc automat fara sa ne gandim la consecinte. Mergem intr-o directie complet gresita. De multe ori rautatea vine de la oameni pe care ii consideram prieteni. Si asa, unul dupa altul, ne dam seama ca suntem tot mai  singuri, ca sunt falsi prieteni. Trebuie sa ne descurcam pe barba noastra. Sa supravietuim.

Părerea ta contează:

comments

7 thoughts on “Rau

 1. Răutatea la care faci referire este amplificată de lipsa unor modele peste care se suprapune o educaţie din ce în ce mai deficitară. În starea noastră „naturală” nu suntem prea buni, însă cei şapte ani de acasă, educaţia formală şi modelele adecvate ne schimbă în bine. Teoretic. Practic… vezi care este realitatea.

 2. da domnule tita, avem tot mai putine modele…cum putem sa ne uitam toata ziua la povestile astea cu „flacara violet si atacul energetic”, cand vedem si stim toti ca sunt niste teme super super puerile…dar care fac rating pentru ca de accea le pompeaza producatorii TV..ca vad ca fac rating. Educatia e deficitara si scoala rezista greu in consumism….societatea e tot mai materialista…poate sunt un retrograd dar cred ca Romania a luat-o pe cai total gresite…si vad asta zilnic in jurul meu…e o incultura tot mai mare…

  Gelu, nu dau vina pe Romania. Eu am exprimat o stare a mea pe blog, azi…am simtit nevoia…poate cu alta ocazia vom face si etnopsihologie…dar si noi facem parte din Romania…pana nu emigram. Totusi, parca s-au inmultit mizeriiile, si faza cu Radu Sabo m-a scarbit…altii isi apara si fidelizeaza valorile si simbolurile…Radu e un simbol
  la U, un om modest si de bun simt si un sportiv care a jucat 17 ani la U parca…astia, sufletistii, pierd tot mai mult in fata tupeului de prost gust! As avea multe exemple de dat!

 3. Adevarat Tibi, rautate este peste tot.
  „Smile! Tomorrow could be a lot worse!” (-:
  Sa nu uitam recentele evenimente din Haiti…could be worse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *