Regal de „U”

E greu de descris în cuvinte ce s-a întâmplat ieri de la ora 19.00 în fața sediului central al Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca.

Să ne imaginăm că un trecător neutru, nu un fan al clubului sportiv Universitatea Cluj, nu un adversar, a trecut la ora 19.00 prin fața UBB-ului. Și ce a văzut el A văzut peste 1000 de oameni prezenți, o orchestră simfonică, un cor care cântă…Oda Bucuriei de Ludwig van Beethoven. Ca imn oficial al unui club sportiv.

Ce poate fi mai frumos? Mai e ceva de spus?

Doar atât: evenimentul s-a numit „Haide „U” pe Scena Urbanăși a fost ideea arhitectului Daniela Maier de la Scena Urbană, o inițiativă privată dar cu diverse proiecte de reactivări urbane. Amfitrion a fost jurnalistul freelancer Ovidiu Blag iar orchesta si corul poartă numele de Opera Group Project condusă de muzicianul Alexandru Mânzat. Iar suporterii co-organizatori care au cântat pe scenă sunt cei adunați în gruparea intitulată Peluza Șepcile Roșii.

Jurnalistul Ovidiu Blag despre spiritul lui „U” Cluj și motivația evenimentului:

Gaudeamus Igitur:

„Slavă ție, studenție” este imnul oficial, post 1989,  al clubului sportiv „U” Cluj, pe muzica lui Ludwig van Beethoven, aria „Oda Bucuriei”. Vechiul imn, cel interbelic,  se numește Haide „U”, Tempo „U” :

foto de copertă de Dan Bodea (pagina personală de Facebook).

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *