Retragerea unui simbol, Francesco Totti. Toate reacțiile despre ultimul său meci în tricoul Romei

Ultimul simbol al fotbalului italian, Francesco Totti, se retrage mâine la aproape 41 de ani. Atacantul Romei a jucat doar la un singur club în cariera sa de 25 de ani, AS Roma, cu care a cucerit titlul in 2000/2001 si trei Cupe ale Italiei. Este campion mondial cu naționala Italiei, în 2006.

Un simbol e și portarul lui Juve, Gianluigi Buffon, dar aceste a jucat și la Parma înainte de Juventus.

Totti e o personalitate uriașă, unică. Putea să se transfere la Real Madrid, a avut oferta pe masă dar a refuzat și a rămas la Roma. Un club mult mai mic, cu nici un trofeu european în panoplie, mai mic și decât alte cluburi italiene, dar cu un public senzational.

După plecarea de la Roma a simbolului Giuseppe Giannini, supranumit Il Principe, care a mai jucat la Sturm Graz, Napoli si Lecce, dar care a rămas simbol al romanilor si a fost inclus in Hale of Fame-ul clubului în urma unui sondaj pe site, noul idol a ajuns Totti. A debutat în echipa condusă atunci ca lider de Giannini, l-a debutat Mazzone contra Bresciei în 1995 și apoi s-a impus repede. Totti a mărturisit că avea acasă poster cu Giannini. Francesco a crescut la juniorii Romei, a avut atunci o ofertă de la Milan și a mărturisit că a refuzat pentru că era obsedat de Giannini pe care îl aclama în tifosseria Romei de la Peluza Sud.

Giannini (alb) si un tânăr Totti în fața peluzei Sud

Au trecut anii, Totti a ajuns mai mare ca Giannini, la toate capitolele.

Un jucător imens, respectat de tot fotbalul italian și mondial. Până și eternii rivali din galeria lui Lazio l-au salutat cu un banner săptămâna trecută! Ce se poate spune mai mult?

Am tradus din presa italiană de sport ultimele noutăți legate de importantul meci cu Genoa, de mâine, de la ora 19.00, ora României, in direct la DigiSport.

Este ultimul meci al lui Totti în tricoul giallo-rosso.

Un meci greu de gestionat de managementul Romei, pentru că trebuie câștigat. El duce direct în grupele Champions League, de unde vin bani serioși. Napoli pândește la doar un punct în spate și speră la un eșec al Romei coroborat cu victorie napoletană. De aceea e miză imensă. Un meci dificil de gestionat de antrenorul Spalleti.

Sotia lui Francesco Totti, Ilary Blasi  cu ub banner adresat sotului acum ceva ani pe stadio Olimpico di Roma. Foto ANSA

Iată noutățile traduse din presa italiană de sport:

  • pe Olimpico se va intra începînd cu ora 15.30, ora Italiei, fluier de început la ora 18.00, ora Italiei.
  • 67.000 de bilete vândute, e sold out.
  • Imediat după fluier de început se închid porțile stadionului

Reacții italiene și internaționale:

De Rossi, căpitan al Romei în multe meciuri, viitor căpitan, crescut și el la juniorii Romei

„A fost o onoare aici la Roma să joc cu un jucător ca Totti. Nu e ceva ușor de priceput pentru mulți, dar să joci atâția ani doar la Roma…e ceva special, ceva ce ține de stilul roman de viață. A fost fundamental să joc cu Francesco”, a spus Rossi pe siteul oficial.

Maurizio Sarri, antrenor Napoli

„Totti? Fuoriclasse assoluto. Putem doar să ne ridicăm în picioare și să aplaudăm”

Zeman , ex – antrenor Roma:

„Ar putea juca până la 50 de ani”.

Gatusso, ex-mijlocaș Milan și coleg la națională

„Pierdem unul din cei mai mari jucători italieni din toate timpurile, dar 41 de ani sunt 41 de ani. la final asta ni se întâmplă tuturor. Am jucat împreună mult la națională, e un om extraordinar, unul care vrea binele pentru toți. Adio, Totti, ești mare”.

Vincent Candela, ex-coleg la Roma, a dat publicității o scrisoare deschisă

„Totti mai are mult de dat Romei în terenul de joc. Ciao Francesco. Mulți ți-au scris, mulți te-au felicitat. Nu puteam lipsi. Mulți ani împreună, multe întâmplări, atâtea victorii, eșecuri, mari emoții petrecute împreună..dar..eu cred că ai mai putea să dai mult sub acest tricou…Da, tricoul nostru, culorile noastre…cele ale Romei. Cum l-am îmbrăcat mi-am dat seama de responsabilitate. Imi dau seama ce înseamnă ca tricoul acesta să facă parte din tine, să fie parte din sufletul meu. Ciao, dragă prietene”.

UPDATE. A scris frumos si prosport.ro 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *