Revenire in lumea unui "retrograd"

Post prilejuit de caderea o scurta perioada a siteului Facebook (mersi B.S. pt semnalare)

Va puteti inchipui o lume fara mail, mess, facebook, twitter, hi 5 ? NU cred, foarte greu trebuie sa va fie. Abia acum, cand m-am gandit cum ar fi o astfel de lume, care a existat, imi dau seama ca nu se mai poate. Suntem deformati definitiv, suntem prizonieri…mai urmeaza cip-ul si ne vom transforma in roboti. Sigur, e SF asta acum, dar cate nu au fost… si s-au realizat. Deci nu e imposibil ca in viitor se se intample. Probabil ca exista deja bibliografie despre asa ceva, filme sigur sunt, ca am vazut si eu.

Lumea mea, a unui „retrograd”, mi-au zis mai multi amici, fara rautate, cu simpatie, nu arata asa.  M-am gandit. oare cum arata? Asa: cu munca, mers la biblioteca, cu lecturi, cu discutii fata catre fata, cu ziar print citit la cafea sau ceai, cu ore libere de facut sport si meditat,  cu mers la stadion, cu plimbari in parc, cu Litoral romanesc, cu Vama Veche, cu facut curte si amor romantic, cu Wolfie, cu muzica rock, blues, jazz,  concerte, etc.

Incep sa pierd lumea asta tot mai mult, daca nu am pierdut-o deja, si incep sa depind enervant de mult de lumea electronica in care ne miscam sau mai bine spus sunt nevoit sa ma misc, nu se mai poate altfel decat foarte greu. Fara mail nu mai existi, fara mess e tot mai greu. De telefon/oane mobil/e ce sa mai zic…Unde vom ajunge oare?

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *