Revenire si…miscari mediatice la Cluj

Am revenit la munca pentru 5 zile, asa sunt vremurile, cand suna apelu ii raspunzi daca esti profi si eu…sunt.

Asa ca reiau si postarile pe blog pana revin in concediu.

Intre timp mari miscari de trupe la Cluj mediatice, Uriase chiar, si binevenite.

Miscare surpriza pentru toti preluarea managementului Antena 1 de dl patron Florin Danciu de la ziarul bulevardier „Foaia Transilvana”.  Conform presei clujene, Danciu a preluat managementul Antena 1, decapitata dupa plecarea ultimilor doi directori, Lucian Danciu si Tolca. Nu am inteles prea bine dar se pare ca nu e franciza ci contract de management, cu angajatii pastrati unele ziare zic 3 luni altele 6. Om vedea. Oricum, sa zicem ca Antena 1 Cluj trebuie demult revitalizata, echipa s-a tot subtiat, nimeni nu se mai uita, talk show-urile erau de plict, asa cum sunt toate in vizualul local, din pacate. Lipseste dezbaterea, lipsesc realizatori incisivi, invitatii interesanti. De cand s-a patentat cumpararea de emisiuni de catre politicieni efectiv eu nu ma mai pot uita la ziaristii yes meni care spun” Nu e asa domnule x ca e bine ce faceti?”  Cred de asemenea ca politicienii care recurg la acest tip de linguseala mediatica sunt slabi, nu au minima viziune si isi aduc deservicii pe banii lor, culmea. Se invaluie intr-o lume ideala, a lor, rupta complet de cea Reala, fug de dezbatere ca dracu de tamaie, sunt efectiv penibili la faza asta. Nu asa faci cariera politica. Stiu una din media audiovizuala clujeana, e 100 la suta adevarata, . Ea zice asa „Boc a zis, vin la voi, dar numai cu moderatorul ala, cu altul nu”. Asta zice tot. Sigur, nu am dovezi juridica ca emisiunile sunt cumparate dar modul in care ele sunt facute arata asta, sorry nu e gazetarie asta, e pupincurism si lumea nu e proasta, isi da seama rapid.

Revenind, patronul Florin Danciu sigur are ceva in spate,  bani promisi, investitie sigura altfel el nu se baga, e un tip prea destept si prudent. Aud ca negociaza tot cu ziaristi de presa scrisa sa preia conducerea editoriala dar i-as recomanda sa mizeze pe experti in televiziune nu pe cei din presa scrisa. Interesant va fi de vazut, in contextul prezidentialelor, cum va juca Antena 1 Cluj. Ma intreba daca realizatorul sportiv Blag de la NCN va migra la Antena 1…Om trai si om vedea, deocamdata succes ii dorim dl. Danciu.

O alta veste tare a fost intrarea altui jurnalist de presa scrisa dar si online, Liviu Alexa de la Citynews.ro in televiziune. Aici e de construit, la Axa TV Cluj.  Si Alexa a ales sa faca pasi misi, e foarte buna strategia sa o ia incet. Pentru ca o televiziune costa, iar una regionala ca lumea nu avem aici in Ardeal, dupa esecul total al One TV Transilvania la Cluj. Succes si lui Alexa, e un drum greu la ce s-a inhamat.

In al treilea rand vrau sa observ gestul fara precedent al cotidianului national „Ziua” care s-a pozitionat public anti-Basescu, deci atentie, nu pro cineva, ci anti! Daca nu e o manipulare venita din laboratoarele Cotrocenilor, pt ca vrem nu vrem, BRAT si SNA arata deja de 1 an declinul la fiecare raportare de informatii a „Zilei” mari, atunci e o chesie excelenta ca au avut curajul sa isi asume o pozitie, lucru foarte rar in media romaneasca. Ziulica mica e si ea interesanta anuntand ca o sa continue editorialele diverse ca tematica politica, gest foarte ok zic eu.

Nu in ultimul rand doresc sa salut aparitia celui de al 4-lea anuar al Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj (APPC), ONG care va intra in istoria presei prin aceste produse. APPC a depasit deja cu 2 anuare vechiul Sindicat al Presei din Ardeal si Banat, care a scos 2 doar, le am sunr colosale,  si joaca un rol fundamental la Cluj, de  asociatie a „deontologilor” cum in mod cretin spun peiorativ o seama de jurnalisti bucuresteni dar si din Cluj, majoritatea certati cu regulile meseriei adica cu…deontologia.

Cu astea spuse ma duc la lansare, ka is invitat,  care va fi, ca de obicei cand APPC face ceva, de exceptie.

Hai papapapapapappa

coperta 1 corect

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Revenire si…miscari mediatice la Cluj

  1. Mai d-le Tiberiu !
    toata lumea si-a dat seama unde bate inegalabilul Tolo , numai tu n-ai vrut sa-ti dai seama . Uite ca roata se intoarce si te cam combati cu inegalabilii de la Trustul lui Felix , cu investigatiile facute la comanda , cu pozitiile adoptate in campania electorala care va urma…Oare unde va bate Antena 1 Cluj , spre dreapta sau spre stinga –e la mintea oricui ca datorita directivelor lui nea Motanul , vor aparea numai „oameni de bine „, analisti politici versati care vor denigra tot ce e aproape de Base , pentru ca nu mai e ca pe vremea cind se fura tot…Oricum nu prea mai e nimic de furat .
    Vom trai si vom vedea..

  2. este primul comentariu pe care il cenzurez in 8 luni pt ca bati campii. am lasat ceea ce era decent.
    in rest, evident ca iarasi nu sunt de acord cu dumneata, „grasule”. tot pe langa esti, tot crezi ca intreaga presa e cumparata si o dai inainte cu prostia asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *