Revolutia mea

www.stiridecluj.ro, un site foarte bun de stiri, al treilea ca notorietate in Cluj intre siteurile clujene de stiri, conform sondajului Operations Research (OR) m-a invitat sa scriu despre ce am trait eu la Revolutia clujeana. Este singurul meu editorial publicat pentru o media in acest an, laq care tin foarte mult asa cum tin si la siteul independent citat mai sus si realizat cu daruire si echidistanta de experimentaii jurnalisti Delia Carbune si Horea Soica, ambii ex-TVR si ex-Realitatea TV Cluj.

„22 decembrie a reprezentat cea mai fericita zi din viata mea si ziua in care am fost cel mai mandru de faptul ca sunt cetatean al acestei tari. Nici o alta zi nu a insemnat mai mult pentru mine. Pe atunci eu  eram strungar, la Electrometal, in apropiere de Terapia. Faceam liceul la seral si eram angajat in productie. Aveam 19 ani si eram un rebel, ascultam rock si Europa Libera si mergeam la munca la 6 dimineata dupa cozi enorme la urcatul in troleibuze, in Manastur. Atmosfera era apasatoare la Cluj in acel decembrie 1989. In 21 mama nu m-a lasat sa ies din casa, cred ca aveam sanse sa fiu impuscat pentru ca am vrut sa ma duc la Fabrica de Bere dar mi-a telefonat disperata din centru, exact de pe Napoca ca sa nu ies cumva ca se trage. Era contabila la Gostat si era la doi pasi de impuscaturile si evenimentele din 21 din centrul Clujului.

Una peste alta am iesit deodata cu intreaga industrie clujeana, muncitorime in dimineata zilei de 22 decembrie 1989. Sirena a sunat adanc, sfisietor de trist dupa o zi si o noapte terifiante la Cluj, cu morti, sange si creieri imprastiati pe ciment. Si toti muncitorii s-au incolonat cu scopul de a ajunge in centru: CUG-ul, Terapia, tot ce misca industrie a iesit in dimineata aceea. Nu a existat nici un baraj al autoritatilor comuniste pana la Consiliul Judetean unde coloana uriasa de muncitori care striga Jos Comunismul a vazut un palat inconjurat de TAB-uri”.

Textul complet aici:

http://www.stiridecluj.ro/social/editorial-revolutia-lui-tibi-farcas

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *