Sa invatam sa facem reportajeeee!

Din partea Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj:

„Dragi prieteni,

Va invitam sa luati parte la cea de-a doua intalnire in cadrul Atelierului de Reportaj, organizat de APPC.

Evenimentul are loc în creperia „La Galerie” (Str. Brassai Samuel, Nr. 4 – în spate la Sora), MARŢI de la ora 19.

Invitatul acestei seri este Dan Curean, director de imagine TVR Cluj. Vom viziona câteva reportaje video (a câte trei minute) ale căror personaje aparţin diverselor minorităţi din ţară și vom discuta cu autorul pe marginea lor.

În a doua parte a întâlnirii vom aborda reportajului „Frank Sinatra Has a Cold” de Gay Talese, ales de revista Esquire ca fiind cel mai bun feature din istoria revistei şi unul dintre articolele care a anunţat aparitia unui gen publicistic novator denumit „new jurnalism”. Colegele primesc prima cafea (sau primul ceai) din partea casei.

„Atelierul de reportaj” este o iniţiativă a jurnaliştilor clujeni prin care se doreşte revigorarea acestui gen jurnalistic tot mai neglijat în ultimii ani – reportajul. Ne propunem să ne întâlnim de două ori pe lună pentru a discuta pe marginea unor materiale realizate de noi şi de colegi de peste hotare şi să păstrăm vie „pofta de scris”.

Click AICI pentru a citi articolul lui Gay Talese (sau copiati URL-ul urmator in browser http://www.esquire.com/features/ESQ1003-OCT_SINATRA_rev_)

Va asteptam cu drag!

Conducerea APPC”

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *