Sală arhiplină la reeditarea cărţii „Şepcile Roşii”

Am scris de la o lansare FABULOASĂ!!

Lansare cu fast a "Şepcilor Roşii"

 

Fanii lui „U” au venit în număr foarte mare la lansarea volumului „Şepcile Roşii”. Foto: Daniel Rus

Lansarea unei noi ediţii, a doua, din  volumul „Şepcile Roşii” dedicat de Ioan Chirilăclubului „U” Cluj,  apărută la editura clujeană Grinta, a făcut sală arhiplină la stadionul Cluj Arena. Prima ediţie a apărut în 1969. Fani ai lui „U”  Cluj de toate vârstele au umplut până la refuz sala de conferinţe a stadionului. De asemenea, foşti jucători ai lui „U”, antrenori sau foşti conducători sau actuali au venit la lansare: Cristi Dulca, Marius Popescu, Stelian Gherman, Alpar Meszaros, Remus Vlad, Remus Câmpeanu, Filip Lăzăreanu, Nicolae Szoboszlay, Lucian Danciu, Teodor Pop şi mulţi alţii.  Jucătorii actuali din lotul lui „U” Cluj nu au participat fiind în cantonament pentru partida cu Gaz Metan Mediaş.  Antrenorul principal Ionel Ganea a participat la eveniment!

„Am decis să reedităm cartea „Şepcile Roşii” scrisă de un maestru al jurnalistiicii sportive, Ioan Chirilă împreună cu un alt maestru, al lui „U”, Mircea Luca. Motivul este că  tinerii din tribună nu ştiu ce a fost boemia la „U”. Acest fapt poate fi citit aici, în această carte”, a spus Călin Mişan, preşedintele asociaţiei „Şepcile roşii 1919”.„Astăzi e un moment dublu special, e un an de la moartea istoricului Gheorghe I.Bodea”, a mai spus Mişan.

Mitropolitul Clujului, invitat special!

Invitatul special a lansării a fost Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ. Un alt lider al asociaţiei, profesorul Bogdan Blaga a făcut prezentările.

Această carte e Biblia lui „U”. Îl rog pe mitropolit să o binecuvânteze”, a spus Blaga.

„Orice carte are dimensiune spirituală, orice carte bună poate să îşi desăvârşească cultura. E o carte foarte bună, a lui Ioan Chirilă. Se poate întreba ce legătură are cu viaţa spirituală o carte de cultură sportivă. În Biblile sunt destule exemple, în Corinteni de exemplu. Acolo dă Sfântul Apostul Pavel exemple de sportivi profesionişti.  „U” e o cunună netrecătoare….Îi felicit pe cei care au reeditat cartea. Felicităm Asociaţia Şepcile Roşii 1919″, a spus Mitropolitul Clujului.

Remus Câmpeanu, cetăţean de onoare al judeţului Cluj

Volumul reeditat de editura clujeană Grinta a fost arătat publicului de acelaşi Bogdan Blaga. Ea a fost înmânată preşedintelui de onoare al clubului, Remus Câmpeanu.  Omul care a marcat un gol în finala Cupei, singurul trofeu pe care le-a câştigat, Remus Câmpeanu, a sărutat cartea cu ochii plini de lacrimi!

„Mi-e greu, mi-e foarte greu. Sunt suflet din sufletul „U”-ului meu. Am devenit „U”-işti pentru că ne-a chemat ceva, ceva ce nu putem explica de ce. De ce iubim Universitatea, de ce suntem mândri, de e luptăm ca ea să trăiască, şi cred că ea va dăinui. Vă felicit pentru reeditare pentru că potcoava lui „U” dăinuie” a spus vizibil emoţionat Remus Câmpeanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu a anunţat că Remus Câmpeanu va fi desemnat cetăţean de onoare al judeţului Cluj.

In memoria Gh. I Bodea au fost proiectate pasaje video cu diferite amintiri ale istoricului oficial al clubului Universitatea.

Editorul Gabriel Cojocaru: Din 1994 am dorit să reedităm cartea! 

„Mă bucur că după 19 ani am reuşit să reedităm cartea. Am discutat în 1994 cu Mircea Luca să o reedităm, dar nu a reuşit.  Editura Grinta donează acum  această carte asociaţiei fanilor şi sper ca gestul nostru să fie imitat de firme şi autorităţi, sper că e un gest european. Această carte vrea să demonstreze că „U” Cluj nu moare”, a spus editorul Cojocaru.

Volumul a apărut în 700 de exemplare la preţul modic de  19, 19 lei. Sumele obţinute de pe urma vânzării vor fi donate pentru construcţia statuii lui Mircea Luca, care va fi realizată de pictorul Ilarion Voinea, prezent la lansare.

cartea1campeanu-si-szoboszlayU

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *