"Sarpele cu ochelari" la Cluj

Venirea la Cluj a fostului director al SRI, controversatul Virgil Magureanu si a istoricului Alex Mihai Stoenescu, autor si a unor romane foarte bune la editura Humanitas nu a starnit interesul pe care l-ar fi meritat, desi au lansat de doua ori volumul lor de convorbiri, la Galeria „Alianta artelor”, a arhitectului Ionel Vitoc si la Libri, in Polus. Presa cotidiana a dat despre eveniment, am citit inclusiv un interviu pe un on-line. Mi se pare insuficient. Mi-ar fi placut un interviu fluviu cu cei doi la masa ovala de la Ziua, asa cum a fost cu Ioan Talpes  sau o discutie facuta de Misu Soica pe tema serviciilor, sau unul cum se facea pe vremuri in Clujeanul lui Stanca- Maruta-V. Nistor. Ce materiale ar fi iesit, Doamne!!

Nu vine in fiecare zi la Cluj Stoenescu, care are 8 carti de istorie recenta dementiale. Eu pe el as fi centrat atentia mediatica. Magureanu e si el foarte interesant tinand cont de ce a trait si ce cunoaste.

Efortul de demitizare pe care il fac cei doi merita un asalt mediatic. Nota 10 reporterilor care au relatat de la lansari si pe viitor poate vor aprofunda macar volumele celor doi! Se gasesc din belsug in librarii desi sunt scumpe!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *