Schimbare de grilă la Radio Cluj cu proteste de la ascultători

Radio Cluj a trecut la o nouă grilă. Secția maghiară emite pe alte lungime de unde deci acum programele strict în limba română sunt  24 de ore din 24.

La matinal a fost angajat DJ-ul clujean Angel Rusu. Veteranul Dan Moșoiu are din nou emisiune, după doi ani, seara de la ora 19.00.

Muzică rock va putea fi ascultată la o nouă emisiune, Classic Rock,  pe lângă Supersound.

Istoricul Felix Ostrovschi are o rubrică împreună cu Tudor Runcanu.

Sportul, care era strong altădată,  stă acum într-un… singur om, veteranul Florin Pruteanu, care face emisiune și la… TVR Cluj, acolo nu mai e om de sport după ce ultimii colaboratori au plecat din lipsă de fonduri.

Adrian Ardelean, ex-Europa FM, Digi 24 Cluj si Radio Ciurila.ro are emisiune la Radio Cluj, deja de ceva vreme.

Radio Cluj se dorește a fi un radio orientat spre… distracție concurând cumva… posturile comerciale!

Așa a explicat noua strategie a radioului public clujean managerul stației, Bogdan Roșca, într-un interviu luat de …Adrian Ardelean.

Ce se vrea din Radio Cluj puteți auzi și judeca chiar voi AICI

O strategie destul de ciudată,  care a primit deja replica multor ascultători.

Duminica trecută, susțin sursele mele, la emisiunea de dedicații folclorice, realizatorul Alin Pop a anunțat noua grilă care prevede ca de acum singura emisiune de muzică populară, folclor autentic, va fi cea de…duminică, de la 11 la 12.

Ea se suprapune cu liturghia, ceea ce în mediul rural, unde e proponderent audiența Radio Cluj, chiar contează.

A urmat un popot de telefoane revoltate. Un ascultător, profesor la țară a sunat și a spus cam așa:  este prost gandită grila, din moment ce Radio Cluj, post cu audiență masivă în rural 1) reduce muzica populară, care era de calitate totuși necomercială, ca la altele posturi de radio și 2) progreamează emisiunea la aceași oră cu liturghia, de la 11 la 12! Concluzia:  principalul public tinta NU va mai putea s-o asculte!

Ba mai mult, un ascultător a strigat în direct, la telefon, „să ardeți ca cei de la Colectiv”.

Una peste alta, strategie de entertaiment gândită de șefime pentru urban mai ales sapă la temelia a ceea ce a fost mulți ani Radio Cluj, un post foarte audiat în rural.

La Cluj avem în eter patru radiouri, unul public, de stat, Radio Cluj, două private, Napoca FM și Impuls, patronate de Amprenta Advertising, Realitatea FM, franciză a postului central și unul în online, RadioclassicOne.ro, cu două canale, dintre care unul cu muzică de film,  al jurnalistului Cristian Ivaneș (ex-Radio Cluj).

 

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *