Scurte de joi

Din capul locului spun că mi se pare complet exagerată „ocuparea” unei săli a UBB Cluj, în care se desfăşura un curs, de către un grup de „tineri mânioşi”, de extracţie marxistă, ecologistă sau ce vor ei să fie. Să intri peste nişte oameni care au curs şi să ocupi sala iar revendicările să fie cvasi inexistente, sau subţiri de tot, pe motiv că UBB nu ţi-a dat voie să proiectezi un documentar activist, mie mi se pare pueril de tot.  Cred sincer că oamenii aceia habar nu au de ce au făcut asta. Poveştile cu deschiderea UBB spre dialog etc etc sunt puerile. Mi s-a părut reacţia UBB de mare bun simţ. Deci nu am cum să susţin o aşa prostie ca şi acest nou ” occuppy”. Există în Cluj  destule săli unde poţi dezbate ce vrei, difuza documentare, nu trebuie să ocupi o instituţie de învăţământ universitar. UBB nu e un spaţiu public aşa cum îl definesc „mânioşii” ci e un spaţiu de instrucţie în principal şi abia în secundar unul de dezbatere. Oricum, din tot ce am citit revendicările acestor „tineri mânioşi” nu se susţin practic. Sunt oameni care şi-au făcut sau îşi fac o meserie din a protesta. Cu orice preţ. De multe ori complet exagerat! Sunt nişte trişti.  Sunt uimit însă că sunt şi universitari care îi susţin, mai ales cei de pe platforma „multiversitate”. E ok dar să ne lase şi pe noi sa NU îi susţinem pe „tinerii mânioşi”. Şi apropo, unii Nu mai sunt tineri….merg spre 40!

O relatare bine documentată despre ce s-a întâmplat acolo se poate citi aici iar poza haioase aici

 

PSD Cluj şi-a ales astăzi  noul lider judeţean. E eternul Remus Lăpuşan, care a candidat fără să aibă… contracandidat ! Asta spune totul! În plus s-au ales nu mai puţin de 19 vicepreşedinţi pe judeţ! Incredibil! Nici nu mă mir de ce PSD nu are priză în  Cluj şi judeţ şi Ardeal. Pe Cluj este foarte imobil iar în filială concurenţa benefică  aproape că nu există. De fapt şi la municipiu şi la judeţ au fost candidaţi unici, Jorj respectiv Lăpuşan, doi rivali (am înţeles că nu îşi vorbesc). Asta e situaţia la stânga, în politica clujeană.  Sigura chestie benefică e că liderul care practic conduce filiala din umbră, Ioan Rus, revine în politică la nivel central, va candida ca vicepreşedinte în aprilie la Congresul PSD.

Un reportaj critic şi plin de umor de la alegerile judeţene poate fi citit aici 

 

Să încheiem în notă pozitivă. Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES), instituţie de sondare a opiniei publice condusă de sociologul Vasile Sebastian Dâncu a cumpărat astăzi 1000 de bilete la meciul cu porţi închise U-Chiajna. „Mai precis am cumpărat 1000 de bilete cu 5 lei tichetul şi 1000 am primit gratuit, aşa cum se dau pentru femei şi copii sub 14 ani la stadion. Mâine cele 1000 gratuite le vom distribui în oraş. E o formă de implicare într-un proiect comunitar din jurul clubului U Cluj derulat de IRES” a explicat pentru stiridesport.ro Mihaela Orban, PR Manager al IRES. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la meciul precedent cu CS Severin.

FRUMOS! Bravo IRES. 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *