Scurte despre TIFF (2)

– am fost la TIFF Lounge, in semn de respect fata de Dumitru Prunariu, primul roman care a zburat pana acum in Cosmos. Nu puteam rata sa vad un astfel de om.  E un personaj complex Prunariu. Este evident un expert cert, un tip care stie tot ce misca in bransa lui. Apoi, fost ambasador in…Rusia si apoi om care a cochetat cu politicul….asta l-a scazut un pic in ochii mei. Apoi….Prunariu ca realizare a socialismului ceausist etc etc. Un om complex, care a spus multe multe chestii faine. Printre care , uimitor, ca el crede in Viata in Cosmos, pentru ca deja pe Marte s-a gasit apa, urme certe de viata….iar acum e pustie planeta. „Nu cred ca suntem singuri in Univers” a fost concluzia lui Prunariu!

 In fine, o discutie superba.

Prunariu a dat o stire bomba, de prima pagina, ieri, in fata unei sali pline de …jurnalisti care NU AU DAT STIREA. Nici un ziar local nu a dat stirea provind Tezaurul Romaniei, ca Rusii au vrut sa ni-l dea si noi nu am mai insistat! Amanunte la Mihnea Maruta pe blog, www.mihneamaruta.ro, amfitrionul Tiff Lounge. Doar realitatea. net a dat! Incredibil!

2. Seara am vazut in Piata Unirii exceptionalul documentar despre marele fotbalist ungar Ferenc Puskas, legenda a fotbalului maghiar si mondial. Sunt mare fan de documentare da nu am timp suficient sa le vad. Avalansa de filme bune, dezbateri, party-uri la TIFF te …destructureaza, daca intri in vartejul sau abia te poti desmetici dupa cateva zile. Eu acum gust asa….cate un pic din fiecare. Sigur ca la asa desfasurare de forte sunt multe defectiuni si se pot spune cuvinte grele despre TIFF. De exemplu, opiniile lui Alexa sunt incendiare si polemice dar contin, oricat de dur ar suna, si mult adevar.

De asemenea, eu polemizez cu Laura Laurentiu, eu NU VREAU SA PLECE TIFF de la Cluj, asa cum a scris ea pe blogul ei!.

Eu vreau ca noi, clujenii, aia ca mine geb beget si „viniturile”, care sunt vreo 200.000 sa ne strangem intr-o presiune pozitiva pe autoritati locale ca sa se dea bani mai multi. Desi este cinstit sa amintim ca exista contract pe 10 ani intre Primaria si TIFF. Fiind bani PUBLICI oricine are dreptul sa opineze asupra destinatiei lor, oricat de polemic.

Vine ultimele zile la TIFF, azi e marele actor Victor Rebengiuc la TIff Lounge, 17,00, Muzeul de Arta, doua dezbateri tari au fost/ sunt  azi, plus filme bune!

PS

am cunoscut la TIFF Lounge o ziarista de la Playboy f. misto, Lorena Lupu. Am stat cu ea de vorba, am stat  la Varzarie cu ea, foarte inteligenta si onesta. Va scrie 6 pagini despre TIFF in Playboy-ul pe iunie. De urmarit.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *