Scurte din Cluj (II)

1.Foarte frumoasa atmosfera la Targul de Carte „Gaudeamus”, chiar daca editia din acest an a fost mai… stramta, ma refer la cortul de dimensiuni mai mici. Am gasit carti excelente la Nemira, un Brucan la 3 lei, Zoe Petre cu „Cetatea greaca”, ea fiind experta in domeniu, carti bune despre comunism etc. Sigur ca au fost si alte edituri excelente, Eikon a avut lansari tari, unele remarcabile. Carti bune am vazut si la Idea Design&Print, Casa Cartii de Stiinta, Argonaut. Totusi, au venit mai putine edituri ca si in alti ani la targ, ma refer la cele din Cluj.  Sunt si CD-uri cu 5 lei cu muzica simfonica de calitate si cu 10 lei muzica buna, pop, rock, muzica usoara romaneasca. Dar surpriza a venit din alta parte. La standul de carti donate pentru bibliotecile rurale am gasit „Argentina 78” de Ioan Chirila,  „Scrisori catre cei de acasa ” de Cioran si „Intre Orient si Occident” de Neagu Djuvara. Cum alea nu se dau, am facut schimb, am adus si eu carti la donat si astfel am acum aceste volume excelente. Pe Chirila cum am pus mana cum efectiv nu am putut sa il mai las jos, este fascinant, o experienta pe care orice iubitor de sport trebuie sa o faca pentru ca omul scrie extraordinar!

2. Am fost la lansarea lui Ovidiu Blag si a lui Ion Novacescu. Ambele reusite, in special al lui Ovi Blag, unde a fost o atmosfera de elita, adica au venit oameni de calitate din multe domenii. Sunt importante aceste lansari pentru ca dau ocazia unori oameni care se vad rar, sa se intalneasca, sa stea la un spritz, sa discute, sa se vada in primul rand. Pentru ca toti suntem foarte ocupati, stresati, alergam incolo incoace sa ne rezolvam treburile dar de multe ori uitam de cei pe care ii apreciem. Iar lansarile sunt un bun prilej de a socializa. In plus, cartea lui Blag despre Cluj e buna, o recomand cu caldura iar cartea lui Novacescu despre Ion C Bratianu este excelenta, e teza de doctorat de fapt dar e scrisa jurnalistic, se citeste usor si e foarte instructiva. A lui Blag a aparut la Casa Cartii de Stiinta iar a lui Niki la Eikon.

3.M-am apucat de o noua carte, in paralel cu doctoratul, unde sunt in anul 2 si nu e asa solicitant acum. E o carte pe care o scriu in colaborare cu o buna colega de presa si prietena legata de un domeniu care nu  are legatura cu media deloc. E un mare challenge la ce ne-am inhamat dar va fi o surpriza foarte placuta asta e clar, daca terminam. E o chestie de suflet. Si un proiect de drum lung, cam 1 an, proiect venit la 6 luni dupa lansarea volumului meu de debut, „Colosul cu picioare de hartie-o istorie subiectiva si ilustrata a presei scrise. Cluj-Napoca 1989-2010”. Cine mai doreste exemplare mai sunt la Targul de Carte sau gasesc la mine dar sa se grabeasca pentru ca sincer, fara sa ma laud, ca nu imi place, la 6 luni de la lansare daca mai am cateva exemplare. Am facut donatii la BCU, Facultatea de Istorie, Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” si la Catedra de Jurnalism a UBB. (pretul e acelasi, doar 30 de lei).

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *