Scurte din Cluj

Heii… a trecut ceva timp de când nu am scris pe blog. Unii, între timp, mi-au sugerat să îl închid, spunând că la noi, vremea blogurilor  a trecut. Că dacă am Facebook e suficient, pot comunica acolo.

Nu spun că nu au dreptate. Dar eu sunt, încă, ataşat emoţional de blog. Îmi place mult, încă.

Şi m-am decis să scriu zilnic pe el, cum am  mai promis, dar nu m-am ţinut de cuvânt. Din păcate. Am făcut şi un pic de curăţenie la blogroll, mai selectăm pe cine citim…

Aşadar Scurte de Cluj pe azi.

1. Voi semna pe lista de semnături iniţiată de politologul Doru Pop şi jurnalistul Liviu Alexa pentru instalarea de plăcuţe bilingve sau trilingve în Cluj. Cred că e important, cred că ţine de toleranţă. Primăria nu vrea să le pună, are decizie definitivă în instanţă să nu pună. Vom vedea dacă presiunea publică va conta la Cluj.

2. CFR Cluj a ajuns  în insolvenţă. Este incredibil cum un club de fotbal care a jucat in Champions League să ajungă în halul ăsta. Nimeni nu ştie ce a făcut cu banii Paszkany, nimeni nu poate oferi o explicaţie clară. El pare certat şi cu acţionarii ceilalţi, cu Gadola şi alţii. CFR nu va mai juca în cupele europene, o perioadă bună. Degringolada clubului s-ar putea să-i convină rivalei „U” Cluj, care are dublă cu CFR în semifinalele Cupei. Dacă şepcile bat, atunci se duc în finala. Nici nu vreau sa ma gandesc ceva fi in Cluj daca Universitatea se va califica in meciul retur, pe Cluj Arena, ce fiesta va fi! Meciurile sunt pe 4 martie sus în Gruia şi 1 aprilie pe Cluj Arena.

3. Vânzoleala la nivel de reporteri prin presă. Unii sunt daţi afară, alţii nu rezistă in domeniu, alţii sunt suspendaţi, se dau anunţuri de angajări. E o viermuială la nivel de reporteri dar lipsesc marile proiecte, lipseşte o televiziune locală, un radio local bun. La TVR Cluj e scandal, la Radio Cluj e scandal, pe rol sunt două procese împotriva directorului, e o stare de nebunie totală la stat, unde se zice că ar fi locuri mai călduţe şi ar trebui să fie linişte. Printurile clujene sunt cum sunt, slabe spre foarte slabe, pentru că nu se investeşte, nu mai sunt echipe. Nu sunt bani sau nu este management. Oricum, situaţia nu arată bine în media clujeană per ansamblu deşi sunt iniţiative bune, cum ar fi Clujust.ro de exemplu sau clujulcultural.ro, cluj.travel pe sectorul de nişă sau Actualdecluj.ro pe cel generalist, siteuri curate, fără partis pris-uri. Sigur, presa curată e scumpă şi nu se ştie cât vor rezista acestea financiar. Aici se decide soarta presei curate, la bani.

Dar măcar atât timp cât vor exista ele fac o informare corectă.

4. Mi se pare că oraşul stă rău şi la concerte. Nici un concert de anvergură pe rock, pe metal, mă refer la ceva de anvergură. Este un concert fain pe jazz care însă nu se ştie dacă va face sală plină la Casa de Cultură, din câte ştiu eu situaţia cu biletele e nasoală….să nu umpli pe bilete vândute 1000 de locuri cât are Casa de Cultură a Studenţilor, într-un oraş cu Academia de muzică…nasol de tot, mă refer la concertul din 21 februarie cu Ravi Coltrane Quartet organizat de Amprenta Advertising. Eu merg şi vă îndemn şi pe voi să veniţi.

Vom trăi şi vom vedea ce va mai fi pe la Cluj

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *