Scurte si diverse chestii sportive (3)

– Am inghetat la „U” cu Dinamo, de data asta am stat aproape  de galerie, asa am luat bilet, am nimerit acolo, si a fost ceva spectaculos. Am vazut in presa luni ce au simbolizat cartoanele galbene si negre, un „Ultras” mare. Mi-a placut si meciul, „U” s-a daruit dar nu a avut forta sa marcheze. In atac avem probleme serioase si la nivel de coordonator cu pasa ultima . Imi place tot mai mult Tony, e bataios si tehnic si sper sa fie si serios, va ajunge atacant bun. Planul tactic al lui „U” a fost dat peste cap de accidentarile din prima repriza. Si Dinamo a jucat bine, mai cu seama in partea a doua, iar egalul, desi nu e bun pentru nici una din echipe, a fost echitabil. Galeria la inaltime, public numeros care a inchis gura carcotasilor, doar frigul a fost daunator si…lipsa golului!

– Portarul de la Ariesul Turda, Pampea,  a adus victoria echipei in minutul 90 cu un 11 metri, prima victorie parca din sezon! Ariesul e inca pe ultimul loc in B.

– E foarte foarte grav ce s-a intamplat la Ploiesti, iar firma de paza a gafat nepermis. Asa cum scrie bloggerul Liviu Alexa inspirat, oare ce s-ar fi intamplat, il citez, daca agresorul avea un cutit?? Trebuie mai multa vigilenta pe stadioane!

Roma mea  a pierdut al 2-lea meci consecutiv, acasa cu Milan, 2-3, dupa ce miercurea trecuta a pierdut cu 2-1 la Genoa. Abia isi revenise dupa esecul cu Lazio, 2-1, min 93, invinsese Palermo cu 1-0 patru zile mai tarziu dar iata, dupa Genoa, diavolii milanezi ne-au”ucis”. Sta rau Rometa…locul 10.

– In Anglia, Vilas Boas a lua un 3-5 sec de la vulpoiul Wenger, in  Chelsea -Arsenal 3 la 5. Man. United si Man City continua cu victorii, „cetatenii” sunt pe locul 1 in continuare. Foarte interesant campionatul britanic.

– La final, o chestie trista. La Iasi a avut loc un asa zis meci, Romania 83-Italia 83, dar…pe teren sintetic. Presa sportiva de sambata, in special Gazeta Sporturilor, a criticat tare meciul numit „Susa” . Vedete mari, adevarati idoli pentru mine, cum ar fi „Principele” Giannini, Paolo Rossi „Pablito”, Baresi, Evani, Antognoni, Gentile, Tacconi, Toto Schillaci etc au jucat contra lui Ungureanu, Camataru, Cartu etc intre camine…studentesti. O smecherie tipic romaneasca din pacate.

CE A OMIS presa sportiva mare sa zica este faptul ca A MAI EXISTAT un meci de aducere aminte, Romana 83-Italia 83, pe 23 august, despre care eu am scris 1 pagina, cu decupaje de arhiva din presa vremii, in 2003 in „Sport 80”, saptamanal mort si care nu exista pe net. De aceea sunt bune arhivele print, de tinut, pentru ca poti merge la ele cand nu ai arhiva de net iar multe ziare chiar nu au. Altfel, cititi GSP de sambata si duminica sau Pro Sport-ul tot de sambata sa vedeti reactii de la meci si poze cu  fostele glorii. Sau accesati aici:

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/glorii-luate-la-misto-la-seara-campionilor-mondiali-276098.html

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/un-dialog-fascinant-cu-legendarul-capitan-al-lui-milan-franco-baresi-lucescu-ar-fi-bine-venit-inapoi-in-serie-a-276090.html

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/boloni-si-balaci-sint-revoltati-meritam-mai-mult-respect-276099.html

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *