Se mişcă Clujul! Vin în 2013 să concerteze Vaya con Dios şi Patricia Kass

Mă bucur mult că se anunţă evenimente tot mai faine la Cluj. După Peninsula şi Delahoya alte veşti bune. Patricia Kass va cînta la Sala Sporturilor.

„Cunoscuta cântăreaţă de origine franceză, Patricia Kaas, va concerta în 24 iunie, la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, în cadrul turneului mondial „Kaas cântă Piaf”. „Patricia Kaas vine pentru prima dată la Cluj-Napoca, în 24 iunie, pentru un concert eveniment organizat de TIFF Events, parte a turneului mondial prin care artista îi aduce un tribut lui Édith Piaf.

Patricia Kaas, unul din cele mai mari nume ale muzicii franceze din toate timpurile, va aduce și în fața clujenilor cântece faimoase precum „Milord”, „Padam Padam” și „Non, je ne regrette rien!”. Toate fac parte dintr-un album unic, prin care Patricia Kaas marchează împlinirea a 50 de ani de la moartea artistei care i-a marcat copilăria, Édith Piaf. Numit simplu „Kaas chante Piaf” („Kaas cântă Piaf”), albumul cuprinde 21 de melodii și s a vândut în peste 16 milioane de exemplare în 47 de țări. Este o colecție care „aduce profunzime și nuanțe” muzicii lui Piaf, o experiență care trezește emoții profunde și care a încântat audiențe din întreaga lume.

La Cluj, concertul va avea loc la Sala Sporturilor, în 24 iunie, de la ora 20:30.

„Cluj-Napoca este un oraș care merită să găzduiască mult mai multe evenimente de calibru, fie că vorbim de festivaluri, concerte sau conferințe. Cu 12 ani în urmă, am organizat prima ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) cu credința că va putea deveni, în timp, un brand al Clujului. Astăzi, suntem la fel de convinși că le vom putea oferi clujenilor surprize plăcute și în restul anului, nu doar în timpul festivalului. Un concert Patricia Kaas este un eveniment extraordinar în sine, pentru că vorbim de un artist internațional de prim rang, dar anul acesta în particular este un prilej deosebit, pentru că show-ul ei este o reverență sublimă în fața unei alte mari voci: Édith Piaf”, declară Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

Patricia Kaas va fi acompaniată pe scenă de trei instrumentiști: un violonist, un pianist și un DJ, pe care artista îl numește „un adevărat dirijor de orchestră virtuală”. Spectatorii vor avea însă surpriza să o descopere pe Patricia Kaas și în ipostaze noi, în timpul unor momente inedite de actorie sau poezie.

„Interpretez cântecele acestea în maniera mea, investind emoțiile și amintindu-mi de dramele mele. Mi le-am imaginat ca un omagiu pentru Édith Piaf, dar nu am dorit pur și simplu să reiau melodiile ei; am vrut ca aranjamentele muzicale să fie la înălțimea acestei mari artiste și a vieții ei”, spune Patricia Kaas. Aranjamentele au fost realizate de compozitorul Abel Korzeniowski, nominalizat la Globul de Aur și unul din numele tot mai cunoscute în domeniul muzicii de film.

Înainte de a sosi la Cluj, concertul „Kaas cântă Piaf” a fost prezentat până acum pe unele din cele mai mari scene ale lumii, inclusive Royal Albert Hall din Londra sau Carnegie Hall, New York. Turneul va continua până la finalul anului 2013 în alte mari orașe ale lumii.

Patricia Kaas a crescut ascultând muzica lui Édith Piaf, aceasta fiind chiar inspirația care a determinat-o să se lanseze la rândul ei în lumea muzicii. Succesul nu a întârziat să apară: ea a fost răsplătită cu premiul „Victoire de la Musique” și numită „descoperirea anului” pentru una din primele ei melodii, „D’Allemagne”, în 1988. Fiecare din următorii patru ani a însemnat noi și noi premii pentru artista al cărei nume a început să fie sinonim cu muzica franceză de bună calitate. Astăzi celebră în întreaga lume, cu o carieră impresionantă, de peste 25 de ani, Patricia Kaas vine și la Cluj cu un material discografic de excepție.

Biletele pentru evenimentul de la Sala Sporturilor vor costa între 100 și 350 de lei și vor fi puse în vânzare la mijlocul lunii februarie.”

Preluare din Ziua de Cluj

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *