Şi a fost Cluj Blues Fest 2015…

Şi a fost Cluj Blues Fest 2015, ediţia a doua a unicului festival de blues din Cluj-Napoca şi din judeţ!. Organizat cu eforturi foarte mari de prietenul  Andrei Kuky Balogh şi sussemnatul.

Cu mult suflet pus, cu resurse aşa şi aşa, nu a fost rău dar s-ar putea şi mai bine. Oricum, dacă am făcut la prima ediţie din r…t bici,  aşa cum spus jurnalistul Florin Otrocol, prezentatorul ambelor ediţii, la ediţia a doua am avut un buget mai mare dar şi cheltuielile au fost mai mari.

Nu pot decât să îmi scot pălăria în faţa sponsorilor, în special companiei EBS Romania, care ne-a ajutat decisiv dar şi celor de la URSUS, ca să nu mai vorbesc de Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj,  deschise să susţină acest festival! De asemenea mii de mulţumiri agenţiei de creaţie şi branding Kumpania care a făcut sigla. De asemenea, tuturor celor de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Acum că au trecut deja aproape două săptămâni bune, Cluj Blues Fest 2015 a avut loc în 6-7 noiembrie, pot să spun că am avut un succes foarte mare. Seara a doua a fost sold out, dar şi din prima seară ne-au rămas  puţine bilete!

Vali SirBlues Răcilă a deschis festivalul, cu un blues acustic de zile mari. A fost chemat la bis.

DSC_0759

A fost apoi recitalul energic al lui Rareş Totu cu invitaţii săi, Dean Bowman (solist vocal din New York, SUA) , Aminda şi Costi Cămărăşan. Din păcate Peter Borza nu a putut să vină din Austria fiind bolnav.

Am avut ceva probleme de sonorizare dar s-au mai rezolvat pe parcurs.

Rareş a cântat aproape…trei ore!

A fost o atmosferă excelentă şi un recital de mare ţinută!

DSC_0879

Momentul serii a fost premierea lui Costi Cămărăşan, fondatorul trupei Compact, care a făcut 65 de ani exact în seara de 6 noiembrie, atât de organizatorii Cluj Blues Fest cât şi de către Consiliul Judeţean.

Costi si premiu dat de  mine

Seara a doua a fost, la rândul ei, magică.

Un blues texan sănătos s-a revărsat peste sala Reduta a  Muzeului Etnografic al Transilvaniei datorită trupei ungaro-austriece Marius Dobra Band.

DSC_1553Festivalul a fost închis de celebrul AG Weinberger, un mare artist de blues care a ridicat sala în picioare. AG a cântat superb. Final de Cluj Blues Fest de zile mari.

DSC_1665Sala aplaudând artiştii Cluj Blues Fest 2015!

DSC_216312191705_1264366073588995_58864788788997007_nNe vedem la ediţia a treia!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *