Si s-a dus si TIFF-ul asta

Odata cu ultimele filme din aceasta zi de mare sarbatoare pleaca si TIFF 2011, editia a- 10 a a acestui superb Festival, in istorie.

Am o mare satisfactie ca am primit la cortul TIFF Vip,cele 10 dvd-uri cu filme din Noul Val, intitulat „The New Wave of Romanian Cinema-The Beginnigs” realiyat de Discovery Channel cu finantare de la Institutul Cultural Roman. Asa ca voi continua dupa TIFF sa vad relaxat, la o cafea buna, filme cum ar fi Furia, Felicia, inainte de toate sau Francesca pe care nu le-am vazut. 10 filme editate super e o ocazie buna sa tin ritmul cu acest superb val de cineasti romani.
Mi-au placut foarte mult filmele  La Vallanzasca, Viata Pestilor, O lume mai buna,  „Principii de viata” dar mai ales Periferic cu o Ana Ularu care face un rol foarte mare. Filmul a luat premiu pentru regie. De asemenea nu mi-a displacut Loverboy dar nu am inteles care e de fapt mesajul acestuia. Altfel nu  e un film rau. A vazut ieri, in ziua premierii, si filmul uruguayan care a luat premiu special al Juriului. La multi li s-a parut o prostie dar iata ca expertii au fost de alta parere. Asa e TIFF-ul. Cine vine la el spalat pe creier de un an de filme americane la mall va primi un bobarnac, pentru ca aici ruleaza alt tip de filme, care te fac sa cazi serios pe ganduri si sa iti reevaluezi optiuni de viata etc. Nu e un festival pentru aia care aleg sa vada Piratii din Caraibe non stop. (nu ca nu ar fi bun si ala) Dar filmele TIFF nu sunt de entertaiment….

Revenind la filme, imi pare rau ca nu am vazut Oxygen, Potopul, Vulcanul si multe alte pelicule misto. Chiar si filmul castigator al TIFF 2011 nu l-am vazut.

Revelatia pentru mine a fost filmul lui Stelian Tanase, docu-drama (adica doua drame ilustrate intr-un film documentar)Fuga din Rai, doua povesti, una tragica alta incheiata cu bine, despre fuga din „raiul” comunist! Excelent film!

Sigur ca au mai multe la TiFF-ul asta aniversar dar pentru mine in afara scrisului la ziar, revelatia a fost ca am putut vedea multe filme!

Adio TIFF 2011 !!

Părerea ta contează:

comments

4 thoughts on “Si s-a dus si TIFF-ul asta

  1. am să fac şi eu un proiect la CNC, să cer banii altora ca să fac un film. Ce dacă nu-l înţelegeţi, după aia? Sunteţi proşti cu toţii, aveţi gândirea limitată, eu sunt un geniu neînţeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *