Sinteza zilei-cel mai tare talk show politic

De acum mie clar. In ciuda tendentiozitatii clare, a manipularilor care s-au facut 5 ani in acel studio, talk show-ul politic „Sinteza Zilei” e cea mai tare emisiune de gen, cea mai urmarita. Trecand peste foarte regretabilele linsaje mediatice la adresa ICR New York, a lui Patapievici, a lui Basescu, emisiunea este atat de vie, dezbaterile  atat de interesante  incat nu te plictisesti deloc. Sigur, personajele invitate au rolul lor, Ciuvica cel alunecos, Ciutacu cel nervos, Omul Laptop, absolut nebun uneori, Badea, Radu Tudor, analitic, mai demult Cristoiu si Octavian Paler, foarte buni. E de departe emisiunea nr 1 si pune in con de umbra pe „regele somnului” Adrian Ursu de la Realitatea. Eu ma uit si la „Nasul” pentru ca e canalul de comunicare al PD-L in acest moment si pentru ca il simpatizez pe Radu Moraru.

Asa e democratia: La B1 TV e Puterea, la Antena 3  lumea e anti basescu pe fata, la Realitatea greu de caracterizat, uneori pro alteori contra. E fascinanat cand sunt perioade electorale.

Emisiunea de ieri cu Avramescu, Ciutacu, Gusa si …surprise, Marga, a fost super, un scandal cum de mult nu am vazut. show de show….Mare figura Avramescu….Marga a fost foarte bun, jovial, dar foarte critic la adresa Guvernului si a lui Basescu…cine nu a vazut sa caute pe site la A3 sa vada ca are ce vedea…

Azi e Sorin Oprescu sigur va fi interesant…

Părerea ta contează:

comments

4 thoughts on “Sinteza zilei-cel mai tare talk show politic

  1. Avramescu e un impostor si un dobitoc agresiv… Are niste informatii adunate cu toptanul, si ii bubuie ideile vraiste in cap – discermanant zero, autocenzura inexistenta, capacitate de sinteza pauza. In top of all that, caracter lipsa, deci isi modeleaza si manipuleaza „cunostintele” cum ii cade la mana, ca sa dea cat mai convenabil pentru el si ai lui; oricum, caracterul in zona in care a accedat el a cam iesit demultisor din moda.
    In ordinea importantei, cea mai mare nevoie a lui ar fi cea de terapie, pe urma sa dispara din functii de consiliere publica (si finantate tot public), din invatamantul de stat (si din invatamant in genere) si sa nu mai fie cultivat in media (chiar daca e „cultivat” cu un anumit scop). Daca Zeus vrea bufoni, sa si-i plateasca din banii lui.
    Inca un analist si expert portocaliu care a dat rasunator cu fundul de pamant… Next!

  2. am citit doua carti de Avramescu, nu e asa idiot, dar nu stiu ce l-a apucat in emisiunea aia, sa stii ca stie carte dar in fine, omu era prins la mijloc…oricum, l-am vazut apoi la Realitatea, deci lumea a trecut cu vederea….

  3. Nu-i vorba de asta. Ai scris niste articole sau carti in domeniul in care activezi, in care analizezi, ordonezi sau detaliezi niste aspecte, nuanteze altele, adancesti niste concepte – o poti face mediocru sau binisor, fara sa descoperi nimic esential sau fundamental, si ele sa fie acceptabile – pana aici e bine. Mai departe insa se pune problema daca alegi sa aplici la nivel social ceea ce ai incercat sa asilmilezi si aprofundezi, iar aici responsabilitatea, mai ales (dar nu numai) in stiintele sociale e foarte mare. Poti sa nu o faci, sau daca o faci ai mai multe optiuni. Poti sa mergi pe linia studiilor aplicate (incercand sa aduci ceva nou la nivel de cunoastere), sa te implici mai degraba civil in comunitate (ajutand-o sa progreseze) sau sa te afiliezi si sa activezi politic. Avramescu a incercat sa le faca pe toate trei si a dat chix. Putin importa insusirea formala si eventual detalierea unor notiuni, informatii, cunostinte si teorii care deja exista (asta daca nu cumva produci vreo revolutie a cunoaterii in zona respectiva – si in situatia de fata nu se pune problema) in cazul in care te faci de rahat cand incerci sa te folosesti de ele si esuezi lamentabil in a le internaliza. Intre un prost si un om inteligent care actioneaza ca un prost, blamabil e in mai mare masura ultimul. Sa zici ca in Irak e nevoie sa fie folosita bomba cu neutroni (!) daca esti un semianalfabet descreierat ti se poate trece cu vederea, sa o faci ca un descreierat invocand expertiza din stiintele politice e impardonabil. Pe langa asta, dincolo da a fi/a se pretinde un cercetator omul e si profesor. Ce valori/modele (inclusiv de rationare) poate unul ca asta sa transmita, unde sunt discernamantul si responsabilitatea lui? Dupa cum am mai zis, nebunii care umblau liberi prin cetate isi aveau farmecul in Evul Mediu, acum a cam trecut vremea lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *