Sport extrem în Parcul Mare la – 21 grade

Cronica sportului de sâmbătă, săptămâna a doua din februarie. Eu nu am fost pentru că am participat la cursul de blogging organizat de tvdece.ro Înainte de cronică o chestie faină: fotoreporterul Tiberiu Matei a făcut trupei o mare surpriză, video cu o repriză de baschet la -21 de grade. Uite Aici

Epuizați, după un meci de baschet teribil de tensionat

A fost un pic cam rece azi dimineață, minus 21 de grade. Cu toate acestea, șase nebuni tot ne-am strîns: Ali, Tebu, Rus Daniel, Marius, Călin și subsemnatul. Plus Tibi Matei, omul orchestră, care azi a fotografiat, a filmat și a băut cafea.

Am alergat doar o tură și jumătate, nu de alta, dar ne ardeau obrajii.

La baschet a fost de vis. Trei pe trei, cu cîte doi oameni bătuți în cuie, Marius-Blag și Ilea-Tebu, și doi oameni mobili, Daniel și Ali, care au jucat cîte o repriză pentru fiecare dintre aceste două echipe. Prima repriză, care s-a încheiat 6-5, Daniel a fost cu noi, iar în a doua a trecut la ei. Meciul a fost foarte dinamic, cu faze excelente și cu un ritm drăcesc. În a doua repriză Ali a trecut la noi și era cît pe ce să facem surpriza, am egalat la 11, dar am pierdut (a nu știu cîta oară se consemnează acest scor, 11-12). Și uite așa, Daniel a cîștigat nu numai meciul, ci și prima repriză, pentru că atunci cînd a jucat la noi am terminat în avantaj, 6-5. Partida a fost epuizantă, poate cel mai bun baschet de pînă acum, mingea a circulat mai repede decît oricînd, eram uzi leoarcă la final.

În afară de tradiționala noastră mișcare în aer liber, am mai notat pentru voi următoarele:

-Ali a primit în dar, cu dedicație de la autor cu tot, volumul Ironman, de Tudor Buțu (omul ne-a trimis prin poștă un exemplar). Ali a meritat premiul, fiind un împătimit al drumețiilor dar și al bicicletei.

E tot ce a mai rămas din Sigismund Toduță. Noroc cu vrăbiile.

-În parc am descoperit bustul lui Sigismund Toduță, dar fără bust, acesta fiind probabil furat, topit și vîndut. Răutăcioșii spun că poate în procesul de toaletare a copacilor o creangă s-0 fi prăbușit peste domnul Toduță…Oricum, așa cum se poate observa în poza făcută de Rus Daniel, în locul capului celui care a fost Sigismund Toduță e acum o căsuță pentru păsărele (ideea o fi aparținut probabil iubitorilor naturii) unde mai intrau, pe rînd, cîteva vrăbii. Cum apa din lac s-a scos ca să se repare pontonul dar se știe, pontoanele nu se pot repara iarna, așa și cu bustul, se va pune la loc la primăvară sau la vară, acum sînt alte urgențe. Oricum, gheața e bună acum pe lacul din parc, cu cîteva lopeți și măturoaie cei care iubesc patinajul pot să își curețe singuri suprafața și se pot bucura de frumusețea locului, unul cu totul special.

-WC-ul public nu era deschis, probabil că un studiu a relevat faptul că oamenii nu fac pipi atunci cînd e frig (sau dacă fac, nu fac în parc, fac acasă).

-Am ajuns, destul de marcați de efort, la Camino. Acolo am băut o cafea bună de tot, am mai sporovăit, i-am bîrfit pe unii și pe alții și ne-am retras. A fost tare bine. Și la mișcare și la repriza…a treia.

Mai multe poze pe facebook la Tibi Matei dar și pe blogul lui Rus Daniel.

Și mai avem ceva, surpriza de final, tot la Tibi Matei, material video, tată.  Și chiar și repriza a doua,aici.

Cronică preluată de la Ovidiu Blag.

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *