Statul poliţienesc România

Interceptările scurse de servicii în media arată dimensiunile războiului are se dă acum între USL şi PDL.

Dacă şi un ministru de interne de talia lui Rus este interceptat, ascultat, s-a ajuns foarte departe, incredibil de departe. Înseamnă câteva lucuri:

– că serviciile sunt implicate în bătălia politică până în gât mai ales dacă interceptarea nu a fost cu mandat de la judecător. Atrag atenţia că o interceptare se poate face legal doar dacă Procurorul aduce dovadă că cel interceptat e un pericol serios pentru societate iar judecătorul trebuie să aprobe ascultatul telefonului!

– nu ştim exact cum s-au scurs chestiile astea în presa de astăzi dar e acceasi tehnică clasică, de doi lei, „pe surse”.

-e greu de crezut că Ioan Rus nu bănuia că e interceptat. Avea serviciul de informaţii al MAI la dispoziţie care l-ar fi putut avertiza bănuiesc…

– este posibil un scenariu anti Crin Antonescu. Iată ce băiat bun e Rus, el nu face ilegalităţi, nu modifică listele aşa cum vrea USL, iată ce om bun şi valoros e Rus, uite pe cine l-a dat jos Crin. Acest argument e utilizat de cei care susţin că Rus este de ani şi ani apropiat de Băsescu, în relaţii bune cu acesta, că e omul PDL-ului. Repet, nu eu zic asta, ci cei care susţin că Rus e cu Băsescu şi cu PDL. Si e un argument anti Crin Antonescu, care a forţat debarcarea lui Rus pentru că acesta  a refuzat să modifice listele.

– eu vreau să cred în varianta mea. Rus e un politician corect, un tip greu de încadrat, profesionist,  nespectaculos, influent, şi care chiar nu a dorit să facă jocul murdar al USL cu modificarea listelor permenente la referendum. Sper că aşa e, sper că timpul va demonstra că e aşa! Din tot sufletul sper şi îmi doresc asta!

– în rest e atât de urât ceea ce se întâmplă, aşa de periculos pentru România încât încerc să analizez cât mai atent cu putinţă ceea ce se întâmplă. Dăcă CCR a ajuns să fie anchetată la Parchet, e mult prea mult, e o bătălie între mafii extraordinară!

România a ajuns cu adevărat un stat poliţienesc. Pe de altă parte, un coleg din media vine cu argumentul că nimeni nu e mai presus de lege, că e normal să fie ascultaţi membri ai guvernului!

Halucinant!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *