Stirea saptamanii la Cluj: Rekkers pleaca!

Mi se pare ca stirea saptamaniii, de departe atat la Cluj cat si zona economica din Romania, este demisia lui Robert Rekkers de la sefia Bancii Transilvania (BT) . Informatia a iesit ieri in media, dar insiderii sistemului financiar-bancar stiau de mai demult, sunt sigur.

Banca Transilvania, dupa intarea BERD si venirea de la Amro Bank a lui Rekkers s-a dezvoltat incontestabil, e un brand clujean super tare, adevarat, crescut sanatos. Nu aplec urechea la ce a zis Iosif Pop, primul presedinte al BT, pentru ca nu imi place personajul, nu mi-a placut la ce s-a pretat  cu Consilul Local Civic, i-a cam manipulat pe niste oameni faini din Cluj pentru interesele lui, a tot scris si presa de asta. Nu zic ca nu e un specialist. Unele informatii date de el sunt prea specializate pentru cunostintele mele financiar-bancare, care sunt, recunosc, limitate. Dar ma enerveaza personajul, nu pot sa nu o zic.

Revenind la Rekkers, omul a stat 9 ani pe functie, un manager de lunga durata,  cu imagine foarte buna in  Romania. Un expat valoros, cum se zice in limbajul de lemn european. Vine un locul lui  Peter Franklin. Citind media vedem ca are  37 de ani de experienta, a trecut pe la General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank etc etc. A „graduat” la  Oxford University, ceea ce conteaza mult in lumea asta rarefiata a expatilor.

Rekkers a fost si un om de lume, un golf man de succes pe la Pianu de Jos si nu numai. Un tip totusi cu staif. Fara sa il cunosc personal l-am simpatizat mai ales pentru sarm si succesul la tipe bine. Poate si de aici i s-a tras ca a avut si poate are ceva probleme in viata privata, pe care nu le comentez ca il privesc. Asa cum viata privata ne priveste pe fiecare dintre noi chiar daca unii mai ocupa, vremelnic, posturi publice. A contat si uzura. La nivel inalt e o uzura enorma pentru ca sa iei decizii intr-o tara si piata  instabila ca Romania e infernal!

Trebuie sa se faca o demarcatie intre viata privata si cea publica si e o tema de discutie de zeci de ani pana unde intra media in viata privata a unui om public si unde nu intra.

Asta este insa o alta poveste, o alta tema de discutat pe blog si in social media.

Good bye mister Rekkers and thanks for all

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *