TIFF 2013: “Love Building”, un film cu banii de acasă ai actorilor

La TIFF Lounge au fost invitaţi ieri regizoarea Iulia Rugină şi actorii Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, protagonişti ai peliculei “Love Building”. Este primul lungmetraj al Iuliei Rugină şi va avea o proiecție specială în prezența regizoarei și a actorilor  astăzi la 18.15, la Cinema Florin Piersic. Filmul se află în competiţia TIFF din cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Love Building este o tabără dedicată relaţiilor destrămate în care 14 cupluri vin să îşi repare poveştile de dragoste. Dar cei trei traineri care îi asistă au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet de sub control. În cursa continuă către “şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi” apare o întrebare: “Poţi să repari dragostea în 7 zile?”

Despre acest lucru dar şi despre “bucătăria internă” a filmului s-a discutat ieri la TIFF Lounge. Discuţia a fost moderată de jurnalistul Mihnea Măruţă.

Love Building 3_Adi Marineci

Cei trei actori au fost foarte simpatici, sinceri şi nu s-au sfiit să declare că o parte majoră din finanţare a fost adusă “de acasă”.

O zi de filmare costă 20.000 de euro. Noi am filmat tot filmul cu 20.000 de euro! Am mers ca în fotbal, pe prietenie, ne-au ajutat mulţi, am luat luminile de acolom post producţia de dincolo, avem şi noi prieteni, relaţii, şi toţi ne-au ajutat. E important că am făcut filmul” ,a explicat cu umor Dragoş Bucur.

Regizoarea Ioana Rugină a spus că ea ar dori o cât mai mare mediatizare a filmului prin apariţii la festivaluri. “Îmi plac festivalurile şi sper să participăm la cât mai multe”, a spus aceasta.

Dragoş Bucur  nu a fost de acord. Eu nu mă omor după festivaluri. Noi vom intra în septembrie în cinematografe, apoi pe HBO, pe Pro TV. Cred că va fi o mediatizare bună.  Filmele se fac pentru public, vom vedea ce va fi, cum va fi receptat, sunt publicuri şi publicuri”, a spus acesta.

Alexandru Papadopol a spus că “sunt sigur că filmul va plăcea la TIFF, cred că va prinde”. Acesta a mai spus că a jucat cu mare placere alături de Bucur şi Boguţă, pentru că a fost convins de scenariu şi că atmosfera de la filmări a fost una profesionistă şi amicală.

În cadrul proiecției de la TIFF 2013, publicul clujean îi va întâlni la Cinema Florin Piersic  pe cei trei actori principali și producători ai filmului – Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, alături de regizoarea Iulia Rugină, cele două scenariste Ana Agopian și Oana Răsuceanu, cărora li se vor alătura  o parte din cei 31 de absolvenți ai scolii ActorieDeFilm, care fac parte din distribuția filmului.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *