Topul revistelor mele preferate

1. Revista „22” – e revista care mi-a educat cultura civica, care m-a format intelectual si unde am citit cele mai bune analize, articole socio-politice, cele mai bune polemici de idei din diferite curente intelectuale. E singurul saptamanal infiintat in 1990 care a rezistat 20 de ani. Desi acum l-a dat afara pe Ilie Serbanescu pentru ca apare la „Sinteza Zilei”, pe Antena 3, lucru oribil, revista ramana oricum una buna, de analiza, cu un ton calm. E revista societatii civile, din pacate nu prea se vinde.

2. Dilema Veche – E o revista care o citesc de la 25 de ani, are numere extraordinare, mai ales cele dedicate anilor, 60, 70, 80, 90, 200o, plus multe teme, ea fiind una tematica, despre film, media, relatii sociale, curente ideologice, stari. Este superba „Dilema Veche”, fac colectie.

3. Sfera Politicii – de circulatie restransa, daca vin 5 bucati la Cluj. Analizele politologice sunt excelente aici dar si documentele publicate de Stelian Tanase.

4. Dosarele Istoriei si Historia. Sunt un mare pasionat de arhive, de istorie, si citesc multe asfele de dezvaluiri istorice. De aceea ma amuz de ce se intampla acum in politichie, se repeta multe povesti.

5. Playboy. Fac colectie de cand ma stiu, din comunism, cumparam de la maghiri. Fiind afemeiat, nu pot rezista sa nu o cumpar, dar vreau sa va asigur ca in afara pozelor deocheata in Playboy am citit cele mai bune interviuri de prin presa. Daca te uiti in spate vezi ce au ajuns unele tipe care aici s-au dezbracat.

6. Mean’s Healt. Fac cura de slabire, nu prea se vede, iar aici sunt bune retete.

7. Academia Catavencu. Pentru dezvaluri si culise literare.

8.  Idei in Dialog. Pentru ca e coordonat de H.R. Patapievici si sunt articole excelente

9. Apostrof. Pentru ca o admir pe clujeana Marta Petreu si pentru ca are dosare culturale excelente

10. Gradina Mea. Imi place gradinaritul, il practic, mai invat cate ceva.

Părerea ta contează:

comments

One thought on “Topul revistelor mele preferate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *