"Toti oamenii presedintelui" la TCM

Azi e film tare pe TCM TV,  la 22.00, bine, acolo mereu sunt filme tari. „Toti oamenii presedintelui” cu Dustin Hoffman si Robert Redford. E radiografia cazului Watergate, cum l-a dat jos presa americana pe presedintele Nixon.

La noi asa scenariu e de un absurd perfect. Odata pentru ca nici macar televiziunile nu mai fac presa ci gonesc dupa rating iar cele de nisa au dus isteria, maipularea, presa unilaterala, directionata la culmi de rafinament greu de egalat. Ce mai face ok e presa scrisa, singura care mai da lovituri de presa oneste. Sigur, eu cred ca sunt pe degetele de la o mana mediile care face presa ONESTA, care nu ataca institutii ale statului pentru a influenta o decizie sau alta, care nu urmaresc interese diverse si care au ca scop in activitatea lor informearea corecta a PUBLICULUI, asa cum scrie la manualul de jurnalism.

Ceea ce vom vedea deseara, un PATRONAT identic in „simtiri” cu doi reporteri tineri, de investigatie, in opinia mea e de SF in Romania, unde Patronatul cam face ce vrea pe un singur motiv, ca el da salariul si gata, tu trebuie sa faci strict ce zice el. Uite ca la Washington Post s-a putut sa se faca presa la nivel. Si daca asta a fost cazul cel mai rasunator, cu informatii venite de la Deep Throat, nr.2 din FBI,ca fara info de asa nivel de la servicii sanse minime sa dai asa lovitura si sa faci asa ancheta timp de 2 ani, oare cate Watergate-uri mai mici au avut loc in media americana in toti anii aceia/acestia? Eu am citit si cartea si concurenta loiala dintre New York Times si W Posta  dus la niste articole geniale si dezvaluiri uluitoare, cu consecinte practice. Aici tre sa tindem nu la ce vedem seara de seara aproape la tv-urile autihtine si care ne dezgusta non stop! 

Pentru toti cei care am lucrat in media ani si ani, pentru cei care lucreaza si cred in onestitatea acestei meserii recomand acest film foarte bun.

Vizionare placuta!

UPDATE

a scris si Ovidiu Blag

http://www.ovidiublag.ro/2011/01/mega-film-pe-postul-tcm/#more-5309

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *