Turneu „Semnal M” in 35 de orase din Romania !

Semnal M va susţine un turneu national care va cuprinde 35 de orase din Romania. Turneul va incepe pe data de 10 iunie, avand startul la Alba-Iulia, urmand ca formatia sa sustina concerte in Tg.-Mures, Zalau, Deva, Hunedoara, Oradea, Satu-Mare, Baia-Mare, Bistrita, Brasov, Fagaras, Suceava, Botosani, Piatra-Neamt, Iasi, Bucuresti ,etc

Biletele la concertele mai sus mentionate, vor fi puse in vanzare incepand cu data de 27 mai si vor putea fi achizitionate online (Myticket.ro) sau de la agentiile de bilete din localitatile mai sus mentionate. Inainte de a incepe turneul, Semnal M va sustine la Cluj, un recital in deschiderea concertului legendarei formatii britanice Deep Purple, eveniment ce va avea loc in 7 iunie la Cluj Arena.

Infiintata in 1977, Semnal M este una dintre cele mai cunoscute si mai longevive trupe pop-rock romanesti. La inceput, formatia era compusa din Iuliu Merca, stefan Boldijar, Liviu Hriscu, si Tavi Popovici. Activeaza in aceasta formula pana in 1978. In aceasta perioada apare single-ul cu piesele „Moara” si „Durata” si LP -ul „Trenul cursa de persoane Apahida – Cluj” cu inregistrari radio. Piesa „Moara” ajunge pana pe locul 4 in topul BBC pentru Europa de Est, fapt mentionat si de Radio Europa Libera.

Sursa: Rockstage

Odata cu venirea bateristului Francisc Salamon in 1980, grupul trece la un ton „mai rock”, castigand premiul de compozitie la festivalul „Club A” din acelasi an, cu piesa „Mai avem multe de facut”.

Tot in 1980 se inregistreaza la „Electrecord” albumul „Cantece Transilvane” pe care apar, printre altele, si piesele „O roata de foc”, „Drumuri”, „Bal la Apahida” etc.

Aceasta din urma apare si într-un top din Japonia si este considerata prima piesa „etno” romaneasca. Discul este considerat un real succes de casa, realizand un numar record de vanzari. In anii urmatori formatia Semnal M lanseaza urmatoarele albume:

1981 – Compilatia Club A ( Mai avem multe de facut)
1983 – Planeta Visurilor Noastre (La mijloc de padure)
1984 – Compilatia estival top ( La fereastra ta)
1994 – Mari Succese (Raul, Tanara dimineata, Spune-mi cine esti, Descult in iarba)
1996 – Unplugged ( Vara amintirilor, Primavara romaneasca, Urare, M-a vrajit o stea)
1999 – Povesti la gura sobei (Inpreuna suntem iar, Nopti de-argint, Hupupu)
2004 – Ieri si Azi (Da-mi de stire, Cu mine de-ai fi, Cu fiecare zi)
2012 – Mi-e Dor(single)

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *