„U” a pierdut dar a câștigat respectul unui public minunat

Am fost ieri la sală la meciul nr. 3 al finalei campionatului de baschet fete, Universitatea Cluj-Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

O finala dupa 14 ani pentru baschetbalistele clujene, si un posibil titlu dupa …24 de ani de la ultimul.

Faptul ca U joacă o finală la doi ani de schimbare a managementului e meritul omului de afaceri Liviu Alexa dar si bosniacului Dragan Petricevic, antrenor mare, staffului si, mai ales, sportivelor selectate de acesta.

Ceea ce a fost ieri la sală, atmosfera incredibilă demonstrează că U trăiește ca și club și simbol nu doar datorită fotbalului, pierdut în mlaștinile ligilor inferioare, cât mai ales secțiilor sportive, fie ele de baschet masculin, feminin, rugby sau handbal.

Atmosfera făcută de fanii lui U si ai lui Sepsi, sala fiind plină ochi, a fost extraordinară, cu putine derapaje verbale.


U a pierdut dupa un joc darz, o inclestare cu ultimul sfert incins la final cand U a revenit dupa ce Sepsi avea 14 puncte si a fost la pas de egalare si chiar victorie dar au existat unele nesincronizări, o minge pierdută pe atac chiar în momentul asaltului final.

Sepsi a fost ieri mai agresivă, mai atentă, americancele lor au jucat foarte bine. Si au o banca de rezerva mai lungă, cum e termenul baschetbalistic. Au câștigat pe merit si au dus meciul la 1-2. Titlul sau va fi câștigat la Cluj de Sepsi, ceea ce nu-mi doresc, ori se va decide la Sf. Gheorghe. Să mai spunem și că Sepsi este campioana en titre.

U a luptat, s-a dăruit dar nu s-a putut ieri mai mult.

Astăzi, de la ora 19.00, U-Sepsi, meciul 4. Pentru cei care nu pot merge la Sala Sporturilor Horia Demian meciul e difuzat de Radio Cluj. Un bilet de intrare costa 5 lei pentru studenti, pensionari, veterani si 10 lei la casele sălii.

Pe temă au scris siteul eClujeanul.ro și jurnalistul sportiv Ovidiu Blag AICI

Părerea ta contează:

comments

One thought on “„U” a pierdut dar a câștigat respectul unui public minunat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *