„U” Cluj câştigă dramatic împotriva Concordiei şi face un pas mare pentru menţinerea în Liga 1

Am scris pe stiridesport.ro. Preiau.

  • de Tibi Fărcaş
  • U bate Chiajna cu un mijlocaş în poartă
Buleică a marcat un nou gol de trei puncte pentru U. Foto: Călin Ilea

Universitatea Cluj şi Concordia Chiajna  s-au luptat pe un Cluj Arena dezolant, într-un meci pe care toţi l-au considerat de 6 puncte. Atmosfera rece din tribune, mult sub cea din meciul cu Severin, s-a transmis şi în teren.

Prima repriză s-a jucat un fotbal bun. Concordia nu a venit în plimbare la U, iar Zuluf a dat emoţii mari cu şutul bun de la  25 de metri, dar pe lângă poartă.  Universitatea se chinuia între timp să lege  pasele în teren.

Ilie Stan şi-a fixat bine  trupa în terenul lui U,. Studenţii s-au chinuit în prima repriză când Ciupe şi Hidişan ratează singurele două ocazii. Se intră la pauză cu un 0-0 cenuşiu.

Pata de culoare a fost schimbarea lui Viorel Dinu cu Dedu. Ruptură Dinu-Ganea? Nu mai contează pentru universitari, pentru că meciul e care pe care!

Show Szekely

Partea a doua a curs tern, cu Concordia presând pe Universitatea. Hidişan a zguduit bara porţii în minutul 47 apoi  Ganea îl introduce pe Muzac în locul lui Hidişan, surprinzător, iar în minutul 63 decide să îl arunce în luptă pe Janos Szekely în locul lui Nicola. Şi jocul lui U se schimbă brusc! Inspiraţie mare pentru Ganea.

În două minute Szekely a demonstrat de ce e cotat la 1 milion de euro!

Întâi pătrunde pe stânga la prima fază de atac, driblează doi adversari, dar este blocat, apoi aşază o centrare perfectă pentru Buleică, care se înalţă  din centrul careului şi înscrie cu capul superb!  1-0 pentru U si studenţii trec în defensivă, obligaţi de forcingul Concordiei!

Boşneag are o paradă de senzaţie în minutul 82, cînd apără un gol ca şi făcut,  dar în minutul 87 faultează un atacant advers şi primeşte roşu direct! Şoc în tabăra clujeană! Arbitrul dictează 11 metri!

Cum Ganea a efectuat cele trei schimbări, mijlocaşul Muzac e nevoit să intre în poartă!

INCREDIBIL!! Ispir trage în bară şi mingea iese afară! Rămâne 1-0.

Universitatea se apără eroic.  Robert Dumitru arată 4 minute de prelungiri dar nimic nu se mai întâmplă! U cîştiga dramatic un meci infernal!

„U” Cluj urcă pe 12 şi egalează Chiajna la puncte, 25. Primul loc retrogradabil, pe care se află momentan Ceahlăul, este la cota 21.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *