„U” Cluj în Liga 2. Mai e mult până departe

Am fost ieri la primul meci al  Universităţii Cluj pe teren propriu, meci greu, în faţa altei echipe de tradiţie transilvănene, UTA Arad Bătrâna Doamnă, cum se numeşte oficial echipa condusă de Roland Nagy.

Câteva observaţii:

– ieri dimineaţă a plouat, dar miraculos, ploaia s-a oprit chiar cu 30 de minute înaintea meciului. Lumea s-a îmbulzit la casieriile stadionului, care au fost complet depăşite. Ploaia a fost de vină pentru că altfel lumea venea mai repede, cum îmi programasem şi eu, şi nu se făceau  cozile infernale la  bilete care au fost.

calcan

Căpitanul Calcan în acţiune (stânga)

– am pierdut aşadar unicul gol al meciului, marcat în minutul 8 de UTA,  pentru că am stat 30 de minute la coadă. 15 înainte de meci, 15 după, alături de bunul meu prieten, fost jurnalist sportiv la Ştirea şi Antena 1, Cătălin Berindean.

– s-a făcut cald, zăpuşeală. Am stat la bustul gol în tribuna 1.

– ca de obicei galeria lui „U” a fost la înălţime, a încurajat tânăra echipă a lui „U” permanent iar la final a chemat+o la salut. Am văzut că unii  tineri jucători ai lui „U” plângeau efectiv iar asta spune tot despre ataşamentul celor care joacă acum la Universitatea.

– „U” a pierdut cu 0-1.

– prezenţă bună de public în stadion, circa 2000 de spectatori.

– UTA a fost o echipă incomodă, mai experimentată, care a dat gol repede. Mi-a plăcut veteranul Botiş, 38 de ani, fundaş de fier.

– cu toate astea „U” a dominat-o pe UTA şi a avut şansa să egaleze dar a ratat prin Cordoş (a nu se confunda cu fostul fundaş al lui „U”, fiul senatorului PSD cu acelaşi nume n.m.) o ocazie monumentală.

– echipa e foarte crudă. Nu stă bine nici cu condiţia fizică, nici cu jocul. Încă nu există omogenitate, nu se găsesc puştii lui Popescu deşi unele acţiuni le-au ieşit. Unii nu pot da o centrare ca lumea sau un corner până în careu.

– mi-au plăcut fundaşul Dulap şi mijlocaşul Andreas Calcan.

– e bine că în sfârşit se joacă cu tinerii, se pune accent pe pepiniera proprie.

– unul-doi jucători cu experienţă nu ar strica la „U”.

– per total „U” a jucat cu determinare, cu mult suflet, cu dorinţă de victorie. Merita un egal dar fotbalul, nu-i aşa, e pe goluri.

Sâmbătă „U” joacă lângă Braşov, la Unirea Târlungeni.

 

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “„U” Cluj în Liga 2. Mai e mult până departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *