"U" Fest '90 sau cum sufletul tine in viata un club sportiv

Mi-am dat seama definitiv de ce „U”, clubul sportiv si echipa de fotbal au trait 90 de ani. Inainte de bani, sponsorizati, logistica, organizare, rezultate, inainte de toate un club INSEAMNA suporterii sai.

Zicea asta si marele Ferguson, SIR Alex Ferguson: Un club si o mare traditie se cladesc pe sustinerea pe care o aduc suporterii. Ei sunt aceia care fac posibil sensul unui club de fotbal sau sportiv.

Ieri dar si azi, la „U” Fest, atmosfera creata de suporteri a fost fantastica pe platoul Salii Sporturilor. Organizarea „U” Fest este exceptionala, iar vremea buna a tinut cu culorile alb-negre. In afara de galeria propriu zisa, a carui atasament este cunoscut, surpriza, pentru mine, a fost aparitia a zeci si zeci de fani ai lui „U”. Deci NU simpatizanti, ca la CFR, ca acolo sunt multi simpatizanti dar putini suporteri veritabili. Aici e vorba de  suporteri vechi, in varsta, care nu prea ies, nu prea isi fac vocea auzita, dar acum au venit cu familii cu tot la sarbatoare. Am cunoscut oameni din toate imprejurimile Clujului da si din Bihor sau Maramures, care au venit la „U” Fest. Impresionant.

Este uluitor sa vezi cum suporterii, CS „U” si Romprest au putut organiza o astfel de desfasurare de forte. Aproape de miezul noptii concertul vechii trupe Compact, nu ii mai vazusem de ceva ani, m-a facut sa fiu nostalgic si sa imi aduc aminte de marile concerte ale anilor 80…Ce vremuri…

Nu pot lipsi nici duminica de la „U” Fest pentru simplu fapt ca spiritul lui „U” ma cheama acolo, ca o asa atmosfera si asa un Festival eu nu am mai auzit sa aiba un club.

Suporterii lui „U” raman Unici in Romania indiferent de rezultate echipei lor. Nu asta inseamna oare sa fii suporter…??

Părerea ta contează:

comments

7 thoughts on “"U" Fest '90 sau cum sufletul tine in viata un club sportiv

 1. si adaug: Suporterii lui „U” raman unici oriunde in lume. Chiar si poste ocean.
  Tibi,
  Fantastice cuvinte. I love it.
  In urma cu 3 ani Marius a zis: „Tibi, one of the greatest jurnalists in Cluj” . Citind printre articolele pe care le-ai publicat pe blog am realizat ca Clujul a pierdit un mare jurnalist cand tu nu ai mai scris pentru ziar.

  Haide „U”
  Alin Muresan

 2. Tibi,clipe memorabile am petrecut la „stadio”,deplasari memorabie,tineretile la „tifossrie” cu fulare si steaguri,saracu bunicut-o, il duceai cu carucioru la meci ,nu uit niciodata,asta da pasiune!!!!!!!!!! NU TE SPURCA :-))))

 3. calin: salutarile mele
  muri: da, amintiri enorme pe „Moina” pentru generatii intregi. Da, l-am dus pe bunicu cu carucioru la meci constant, pentru ca desi nu mai vedea bine, ii placea atmosfera din galerie, vuietul stadionului….in fine, amanunte de viatza personala sunt astea.
  Nu ma voi spurca veci, stai linistit, „U” e boala grea.

 4. Cand auzi suporterii ”U”-isti cum canta , ti se face pielea de gaina…Mai Farcas, mai…Imi pare rau ca am stat asa de putin la manifestari…Dar cat am stat, AM CANTAT, CA NEBUNII…In nebunia noastra …Pentru ”U”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *