“Ultimul cavaler al fotbalului romantic”, lansare frumoasă a cărții lui Cristian Aszaloș

Am participat sâmbătă la una din cele mai frumoase lansări de carte sportivă din ultimii ani.

Înainte am fost la meci, la ora 14.00, la U cu….Vulturii Mintiu Gherlii, 8-0, final de tur, locul 1 pentru U. Jucătorii au sărbătorit împreună cu fanii la final 97 de ani de la înființarea acestui club superb care e Universitatea.

Apoi, la ora 17.00 am urcat la sala de conferințe a Cluj Arena, la lansarea volumului Ultimul cavaler al fotbalului romantic-Nicolae Szoboszlay” de Cristian Aszaloș, jurnalist sportiv la Look TV. Cristi e la a doua carte după ce și-a tipărit și teza de licență, una foarte bună, despre tabloidizarea presei sportive de la noi, intitulată Crampoanele României șchioape, care arată cum s-a degradat la noi presa sportivă.

szobooo

Jurnalistul Cristian Aszaloș

Volumul lansat acum trei zile este dedicat lui Nicolae Szoboszlay, un mare U-ist, fost portar la U si Steaua, fost antrenor la U, CFR si alte echipe.

szobo

Nicolae Szoboszlay

A fost o atmosferă superbă, cu multe glorii ale clubului în sală, cu Ioan Ovidiu Sabău, managerul lui U  care a vorbit foarte frumos de fostul său antrenor. În sală i-am văzut pe jucătorii lui U cu care eu am crescut, Marius Popescu, Zoli Iașko, portar mare al lui U, Cristi Pojar, altă legendă, Stelian Gherman, Radu Sabo, Gheorghe Vasile, foști conducatori ca Ioan Maja, Remus Vlad, legenda Remus Câmpeanu.

Au vorbit jurnalistul Daniel Moșoiu de la Radio Cluj, Sabău, Aszaloș și Nicolae Szoboszlay. Un discurs mega simpatic, interesant, polemic- l-a criticat dur pe Florian Walter fără să îi dea numele-, un discurs captivant.

Omul are 91 de ani și se ține foarte bine.

Apoi, la final, galeria a cântat imnul lui U, a fost o atmosferă superbă, tipică familiei U.

Cartea costă 40 de lei, arată excepțional, are un conținut foarte bun, povestea vieții lui Szoboszlay dar nu numai, e și istorie a Ardealului acolo, a Clujului, a fotbalului românesc

Volumul se poate cumpăra de la librăria Universității și online de pe siteul editurii Scoala Ardeleană.

Dintre amicii de pe bloguri a mai scris despre carte și jurnalistul Ovidiu Blag.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *