Un blog clujean caută talente hip hop

Mihai Hendea de la “NIȘTE brand” a lansat la Cluj un proiect inedit, primul blog care caută talente hip hop.

Mihai Hendea a lansat Cypher pe blog
Mihai Hendea a lansat Cypher pe blog

“Acesta este primul proiect online care conține o competiție reală între cei mai buni scriitori de texte de hip-hop, dar mai ales o șansă pentru cei care vorbesc mult să învețe să scrie. Altfel spus, dăm o șansă celor care vorbesc prea mult la țigară să și scrie și să se și citească, măcar între ei, dacă nu unii pe alții”, explică MIhai Hendea.

Definiție

Cypher = Moment de freestyle în care mai mulți rapperi se întâlnesc și fac ce știu mai bine: cântă liber. De obicei, cyper-urile se fac pe blocuri sau alte locuri ascunse, dar niciodată înainte de noi pe blog.

Exemple: Bean, Vali Umbră, Vlad Dobrescu, Afo, Ezekiel, Subsemnatu’, Chimie, Flou Rege, Doc

Reguli

Regula e simplă: Se dă tema săptămânală printr-un text, în proză sau în versuri sau o fotografie iar cei care doriesc să participe trebuie să scrie prin comentarii câte versuri le vin vizavi de titlul sau textul cu pricina. Asta cât mai corect posibil. Mai mult, pot continua opera de arta legandu-se de comentariul dinainte, având ocazia în acest fel să îi dea peste nas și celui care-a fost mai rapid cu o secundă.

După ce jocul este pornit, nu mai e decât un pas până la a porni și alegerea celor mai buni. Astfel, se va realiza o finală lunară online între cei mai buni scriitori de versuri, doi cate doi.

Scopul proiectului “Cypher pe blog” este acela de a găsi noi talente hip-hop care ar putea face față scenei măcar o seară, dacă nu chiar o viață întreagă și de a le trece pe acestea prin filtrul exercițiului înca de la începutul carierei lor.

“Cypher pe blog” va organiza în mod constant petreceri-întâlniri hip-hop, unde toți care au participat cu versuri prin comentarii pe blogul vor fi invitați alături de prietenii lor mai mici sau mai mari pentru a le arăta acestora și nu numai, cu microfonul în mână, talentul de care dispun.

Adresă: www.cypherpeblog.wordpress.com
Facebook : http://goo.gl/ymjIXc

Primele versuri

Ai cântat pe balcon
Pe ritmuri afară din ton
Ai cântat în casă
Ca o pasăre măiastră
N-ai unde să-ţi scrii
Versuri de după blocurile gri
De acum e loc pentru toţi
Haide şi tu dacă ştii că poţi.
Dacă vorbeşti repede
Şi vrei să pui asta pe perete
Dă un share să vină lumea
Că noi ne-aşteptăm de lunea
Să veniţi cu toţii-acolo
Pentru că vă dăm un solo
De-acum-nainte veţi avea
Locul pentru a o da
Aşadar v-am anunțat
Că un proiect am lansat
Şi la nume îi va zice…
Servustoc
CYPHER PE BLOG!

Preluare: buzznews.ro

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *