Un eveniment super la Cluj: Photo Romania Festival

Preluare de pe revistabulevard.ro:

Photo Romania Festival va începe la Cluj-Napoca vineri, 17 mai. Timp de 10 zile, Clujul se va transforma în raiul pasionaţilor de fotografie. Fie că sunt profesionişti, amatori, curioşi sau doar privitori, în această perioadă toţi vor fi implicaţi într-un fel sau altul în evenimentele ce se vor organiza în cadrul Photo Romania Festival.

photo festival

Directorul festivalului, Mihai Cotos, a precizat că ediţia din acest an vine ca un manifest pentru promovarea fotografiei: “vrem să scoatem fotografia din ramă, în stradă”. Vor fi de-a lungul evenimentului 35 de expoziţii fotografice, în locuri inedite precum Pavilionul construit de studenţii de la Arhitectură în Piaţa Unirii, Grădina Boema, care va fi redeschisă cu această ocazie, Zidul Cetăţii, Librăria Diverta, Iulius Mall, Bastion, dar şi localuri precum Piano Cazola, Insomnia şi Shto.

Două expoziţii din cadrul festivalului sunt virale. E vorba de “Blow Job”, proiectul lui Tadao Cern (Lituania), care va împânzi Pavilionul din Piaţa Unirii în 20 mai şi aşteptata epoziţie Underdogs, realizată de Sebastian Magnani. Ambii artişti vor fi prezenţi la Cluj.

blowjob photo fest

Proiectul Blow Job – Tadao Cern

Unele dintre zilele dedicate acestui festival vor fi tematice. Pe 19 mai, toţi cei interesaţi de fotojurnalism îi vor putea întâlni la Piano Cazola pe Radu Sigheti, şeful departamentului foto al Reuters România şi pe clujeanul Thomas Câmpean.

De asemenea, festivalul inaugurează temporar primul Muzeu de Artă fotografică din România, în cadrul Galeriei Hangar. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 mai.

Cei care vor să fie şi mai aproape de invitaţii festivalului, pe lângă admirarea lucrărilor lor, pot participa în fiecare zi, la Grădina Boema, de la ora 15:00, la discuţii cu invitaţii şi organizatorii.

Şi pentru că (re)descoperirea grădinii de pe Iuliu Maniu nu poate fi altceva decât o mare bucurie, serile vor fi încheiate aici de concerte susţinute de artişti pentru toate gusturile, precum: Omul cu Şobolani, Lucia, Viţa de Vie, Byron, Magda Puşkaş şi alţii.  Preţul unui bilet la concert este de 20 de lei – o formă de susţinere pentru acest festival, dar şi pentru Grădina Boema.

Programul complet al evenimentelor şi mult mai multe informaţii despre epoziţii, artişti, workshop-urile pregătite şi concertele ce încheie fiecare seară, puteţi găsi pe site-ul oficial al evenimentului: photoromaniafestival.ro.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *