Un loc de vis pentru odihnă după turele prin Apuseni, Tabăra Ic Ponor

Am fost la Smida Jazz Festival, ediția 2017 (a doua) dar cum în zona Doda Pilii-Smida din comuna Beliș, Munții Apuseni, toate cazările erau luate demult, am găsit cazare la 6 kilometri de locația unde se ține festul, la Tabăra Ic Ponor. Fără să cunosc pe nimeni, nu auzisem niciodată de acest loc, am luat nr. de mobil de pe siteul festivalului și am rezervat cameră.

Despre acest loc voi scrie pentru că e prima oară când am dat de el. M-am bucurat mult că așa s-a nimerit pentru că e un loc liniștit, unde te poți odihni și poți medita.

 


Tabăra este în special dedicată grupurilor de copii dar e deschisă oricărui doritor de odihnă și ture de Apuseni.

Tabăra Ic Ponor are o pagină de facebook unde administratorii ei îți răspund prompt AICI.

Cabana este proprietatea doamnei Doina, și e administrată de familia ei. Oameni prompți și amabili.

De exemplu, deși a fost final de august, si ziua era foarte cald, peste 30 de grade,  seara se lăsa frigul serios, așa că târziu în noapte,  când ajungeam de la festival la Tabăra Ic Ponor, în cameră …ardea focul, era dat drumul la căldură, fără ca eu să fi solicitat! Am rămas paf! Asta înseamnă să îți respecți clientul.

Am stat acolo cu 60 de lei pe noapte camera de două paturi  (am fost cu soția), doar cazarea, fără mic dejun. Cafea am cumpărat de acolo în fiecare dimineață, cu 3 lei paharul, cafea bună, făcută în bucătăria taberei.

Platou cu iarnă și scenă amenajat

Tabăra are și loc de parcare, mașinile sunt în siguranță.

Am făcut și o plimbare spre Padiș și la 2 kilometri de cabană drumul asfaltat cu bani europeni Ic Ponor se încheie și începe drumul forestier, efectiv bombardat, plin de gropi în care îți rupi mașina, drum ce e la granița dintre județul Bihor și Cluj. Drumul duce, preț de 15 kilometri, în Padiș, la Glăvoi, unde se campează și încep turele în acea parte a Apusenilor. Consiliile Județene Cluj și Bihor nu se înțeleg să scoată prin proceduri, care înțeleg că sunt complicate drumul din forestier în drum județean și să îl asfalteze. Totuși, mulți aleg să în înfrunte cu mașina, dar e riscant.

O filegorie cu posibilitate de a face grătare, mititei, frigărui etc vă așteaptă pentru masă sau chefuri.

Totul e curat, amenajat, dar asta ține și de… oaspeți nu doar de administratori.

Tabăra Ic Ponor e un loc minunat, bun pentru teambuildinguri, bun pentru trainiguri pe care vi-l recomand cu căldură în orice anotimp al anului.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *