Un regal cinematografic: În căutarea lui Sugar Man

searching-for-sugarmanLa TIFF 2013 am pierdut acest film documentar (a rulat de două ori),  dar în cele din urmă am reuşit să îl văd recent, graţie unui prieten care mi-a atras atenţia asupra unui loc unde pot să urmăresc filmul  (mulţumesc M.M.).

Am văzut deci „În căutarea lui Sugar Man”, documentarul care a primit premiul Oscar în februarie. Sunt foarte impresionat. Mi-a plăcut foarte mult,

Este o poveste extraordinară. Să scoţi două albume în Detroit, producătorii să spună că eşti mai mare ca Bob Dylan, iar albumele tale să nu aibă absolut deloc succes dar, printr-un miracol, muzica ta să devină legendară la mii de kilometri, tocmai în Africa de Sud, în timpul apartheid-ului, este ceva uluitor. Să devii un simbol pentru generaţii, să ţi se vândă discurile în sute de mii de exemplare, să devii un IDOL, iar tu să nu ştii asta, să duci o viaţă foarte grea în SUA iar cei din ţara  unde eşti vedetă să nu ştie nimic de tine, despre cum trăieşti…ei bine asta chiar e o poveste, un story!

Apoi tot happy end-ul, cum a fost găsit marele artist Sixto Rodriguez, pentru că despre el e vorba,  concertele sale sold out în Africa de Sud, este ceva cu totul fantastic. Este foarte bine făcut filmul, imaginile sunt extraordinare, interviurile, construcţia filmului, muzica ce să mai vorbim….Eu nu am ştiut că a există un asemenea artist….

Nu vă spun mai multe pentru că eu cred că merită să vedeţi neapărat filmul. Dar în orice caz, a meritat Oscarul, merită orice premiu acest film.  Ce poate face destinul cu viaţa unui om….

Puteţi să îl vedeţi aici iar o cronică puteţi citi aici

Merită! Vizionare plăcută

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *