Un studiu media provocator

mediaIoana Avădani este Directorul Centrului de Jurnalism Independent, o veche cunoştinţă de-a mea. Ea a semnat un super studiu despre media, critic, din care dau mai jos un pasaj. Apoi aveti linkul unde puteţi citi acest studiu bun despre starea mediei româneşti.

Anul acesta, de 3 mai, s-a vorbit mai puțin ca niciodată despre libertatea presei. Plonjate toate în pioșenia Săptămânii Patimilor, televiziunile s-au aplecat cu mai mare atenție asupra meselor pascale sau petrecerilor câmpenești decât asupra propriilor probleme. “Noroc” cu decizia Curții Constituționale care readuce în discuție posibila (re)incriminare a insultei și calomniei, care a mai dinamizat un pic interesul jurnaliștilor față de propria soartă.

 Când și cum a ajuns presa din România “inamicul poporului”?

Comisia Europeană o consideră o sursă de presiune la adresa Justiției.

OSCE numește canale mediatice (Antena 3 si OTV) care au devenit actori fervenți în jocurile politice.
Strategia de Apărare a Țării listează printre vulnerabilități (“dușmanul din interior”) campaniile de presă la adresa instituțiilor statului.

Cum și când anume s-a întors roata, de un sector care este, în mod tradițional, considerat crucial pentru orice democrație a ajuns să fie văzut, în România, ca un inamic și o amenințare?

Mai multe din acest studiu provocator aici

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *