Ursul comunist Voronin a luat-o in bot in Moldova

Conform Hotnews.ro, la alegerile de ieri din Republica :
Opozitia 53 de mandate, PCRM 48 de mandate

Moldova: Opozitia anunta ca poate forma guvernul, dar are nevoie de 8 voturi pentru alegerea presedintelui tarii. PCRM propune o coalitie de larga uniune nationala

de Departamentul Stiri HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2009 Actualitate | Diasporă
Dupa numararea a 98% din totalul voturilor exprimate, Partidul Comunist a castigat alegerile obtinand 45,1% si 48 de mandate de parlamentari, dar Opozitia ar putea forma viitorul Guvern, avand 53 de mandate. Cele 101 de locuri de parlamentari ar urma sa se distribuie astfel: PCRM – 48 mandate, PLDM – 17 mandate, PLM – 15 mandate, PDM – 13 mandate, AMN – 8 mandate (In total, opozitia are 53 mandate). In acest moment, comunistii nu pot forma singuri nici Guvernul si nici nu pot alege presedintele. O coalitie a celor patru partide de Opozitie poate forma guvernul, dar nu poate alege presedintele Republicii (ii lipsesc 8 mandate pina la pragul minim de 61). Omul-cheie este Marian Lupu, liderul PDM, ale carui 13 mandate pot inclina balanta puterii fie catre fostii sai colegi din PCRM, fie catre alianta partidelor de dreapta.
Ma bucur enorm mai ales pentru ex colegii Patricia Fedorenco, Denis Barabas si toti basarabenii cu care am lucrat, dar si pentru jurnalistul nationalist Cosmin Puris, trup si suflet alaturi de cauza romaneasca si basarabeana. Sa speram ca Lupu va negocia bine si va merge cu fortele democratice care vor apropierea de Romania si Uniunea Europeana.  Sa vina democratizarea si la fratii nostrii de peste Prut dupa esecul penibilului pod de flori din timpul lui Ilici, alta relicva comunista care a tinut Romania in loc 10 ani.
Hai Moldova!

Părerea ta contează:

comments

One thought on “Ursul comunist Voronin a luat-o in bot in Moldova

  1. Domnule esti in eroare grava ! Nu URSUL ci CIOARA Voronin, deoarece ,,voronin”inseamna in ruseste cioara ,,cioronin”.Jignesti ursii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *