Va exista solidaritate umana?

Nu trebuie sa ai o firma privata ca sa simti ce greu e in criza. E greu. E greu si in alte domenii dar cel mai greu e la privati…poate decat sa urce fiscalitatea e mai bine ce a anuntat presedintele. In calitate de cetatean contribuabil as fi preferat sa fie un anunt facut de/la guvern, povara guvernarii…Guvernul o duce, acordul de imprumut de 20 mld euro cu FMI Guvernul l-a facut.  Acum poate nici nu mai conteaza.

Eu nu sunt tare convins ca prin aceste masuri va fi mai bine!!

Sunt 2 scenarii vehiculate:

1. raman deciziile astea pe 6 luni minim.

2. la presiunea strazii se revine asupra deciziilor si se urca fiscalitatea. Se loveste in mediul privat asa. Ambele sunt posibile, cred eu.

Sigur, cand esti cu buzunarul gol nu poti aplauda aceste masuri dar se pare ca Romania a ajuns la fundul sacului…Nu s-au facut la timp reforme si platim acum scump pretul.

Oricum, o gura de oxigen privatilor trebuie pentru ca au fost primii care au taiat costuri. Eu am simtit asta in decembrie 2008, cand mi s-a taiat 10 la suta din salar.  Si nu am murit, am rezistat modest, cum am putut. Acum va fi mai greu, dar sper sa traversam, ca tara, si asta…Ma consolez ca mai rau ca in ceausism nu va fi. Trist.

LOVITURA mare e la pensionari. – 15 la suta e dramatic. La majoritatea. Aici se vor petrece drame, asa cred….Pacat. Dupa o viata de munca, te trezesti cu – 15 pe minim 6 luni. Groaznic.

Nu stiu ce sa ma zic. Poate mai bine asa decat ca si  IN Grecia.

Acum vom vedea, in mediul nostru intim, ce inseama si daca exista solidaritate umana!

Dumnezeu sa ne ajute!

PS

cine vrea sa citeasca mai multe: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7225998-traian-basescu-tva-cota-unica-raman-neschimbate-fondul-salarii-pentru-bugetari-scade-25-fondul-pensii-micsoreaza-15-1-iunie.htm

Părerea ta contează:

comments

4 thoughts on “Va exista solidaritate umana?

  1. Solidaritatea este imposibilă în condiţiile lipsei de transparenţă în luarea deciziilor şi a unilateralismului în luarea lor. Cum poţi fi solidar cu un preşedinte, un guvern şi un partid care au irosit tot şi dau vina pe foste guvernări pentru acutizarea unei crize ce îşi are cauzele în proasta gestionare a resurselor şi hrănirea clientelei politice de către ei înşişi? Solidari cu cine? Solidari cu călăii? Ăsta-i sindrom Stockholm, nu solidaritate…

  2. eu ma refeream la solidaritatea pur umana, intre amici, familie, rude etc. Va trebuie sa ne ajutam. Vin vremuri foarte grele, mai ales din octombrie cand vine frigul…apoi iarna.
    Nu ma intereseaza politicianismele si mai ales…politizarile unor discutii. Daca mai politizati atunci cred ca va trebui sa scrieti comentarii pe alte platforme, aici nu e locul pentru asa ceva.
    Va salut

  3. Să înţeleg că am stricat o reuniune de familie vorbind politic pe marginea unui text de dragoste şi recunoştinţă? Îmi cer sincer scuze. Dacă am văzut că se pot publica şi comentarii, poate am îndrăznit prea mult. Nu pot decât să te asigur că se va mai repeta – postarea, sper să nu persist în eroare.

  4. domnule, bateti campii cu gratzie…nu e nici o reuniune de familie, exagerati total. Din pacate nu ati inteles sensul postului, da de loc!
    week fain

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *